Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Όταν ο τουρίστας ζει σαν dopios!Μια νέα παγκόσμια «κοινότητα» είναι στα σκαριά κι η ιδέα πίσω από αυτή είναι ελληνική. Τρεις Έλληνες (κι ένας Ινδός) δημιούργησαν το dopios.com, μια νέα πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τους ντόπιους μιας πόλης με τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν την πόλη αυτή.


Η ιδέα είναι ότι πηγαίνοντας σε ένα μέρος θες να το ζήσεις όπως οι ντόπιοι, κι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι συνήθως ξεροί, αυστηροί και αποστειρωμένοι χωρίς να έχουν πάντα επαφή με τον πραγματικό παλμό της εκάστοτε πόλης. Στο Dopios o εν δυνάμει ταξιδιώτης μαθαίνει πληροφορίες άμεσα, αποκτάει μια επαφή στο μέρος που θα επισκεφτεί (κι ίσως έναν προσωπικό διερμηνέα) και έχει πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες που δεν θα ζούσε διαφορετικά.

Από την άλλη ο ντόπιος που έχει φτιάξει το προφίλ του στην ιστοσελίδα, χαίρεται το μοίρασμα, κάνει φιλίες από όλο τον κόσμο και μπορεί αν θέλει να βγάλει ένα χαρτζιλίκι, χρεώνοντας ένα λογικό ποσό για τις υπηρεσίες του. Κάποιες από τις προτεινόμενες εμπειρίες είναι μια νυχτερινή ξενάγηση στα καλύτερα μπαρ της πόλης, ένα παραδοσιακό γεύμα με την οικογένεια σου, μια βραδιά σε θερινό σινεμά, μια ημερήσια εκδρομή σε νησί ή διήμερο κάμπινγκ.

Η πρωτότυπη αυτή υπηρεσία ξεκινάει από αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα με σκοπό να επεκταθεί σιγά σιγά και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα, και γιατί όχι, στον κόσμο. Γνωριμίες, αλληλεπίδραση, φιλοξενία, μοίρασμα. Τέλεια.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...