Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

10 χρόνια υποτροφίες από το Panhellenic Scholarship Foundation!


Με 250.000 δολ. θα επιδοτήσει το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών της Αμερικής 40 Ελληνοαμερικάνους προπτυχιακούς φοιτητές, με αφορμή τη 10η επέτειό του.

Θα γίνει ειδική τελετή προς τιμήν του γνωστού Ελληνοαμερικανού κινηματογραφιστή Alexander Payne, ο οποίος θα λάβει το Paradigm Award*
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιχορηγεί πρόγραμμα 25.000 δολ. για Ελληνοαμερικάνους φοιτητές.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες φιλανθρωπικές ενέργειες για τη στήριξη των Ελληνοαμερικάνων μαθητών.

Τα 250.000 δολ. θα κατανεμηθούν ως εξής:

- υποτροφία 10.000 δολαρίων θα λάβουν 20 μαθητές, ανάλογα με τις οικονομικές τους ανάγκες

- 20 μαθητές θα λάβουν 2.500 δολάρια έκαστος.

Hellenic Birthright: ονομάζεται το νέο εκπαιδευτικό και πολιστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνοαμερικάνους φοιτητές που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Με επιχορήγηση ύψους 25.000 δολ. από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 15 μαθητές φέτος θα παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Θεσσαλονίκης.

*Paradigm Award: κάθε χρόνο απονέμεται σε έναν διακεκριμένο Έλληνoαμερικανό του οποίου η καριέρα και τα επιτεύγματά του αποτελούν παράδειγμα για την στοχοποίηση του ιδρύματος στην αριστεία και είναι πρότυπο για νέους σπουδαστές.

«Ο Alexander Payne είναι ένας τρομερά ταλαντούχος κινηματογραφιστής και είναι τιμή μας που είναι αυτός ο παραλήπτης του Paradigm award για το 2012», λέει ο Χρήστος Τομαράς, πρόεδρος του ιδρύματος.

«Ο Payne όχι μόνο αναγνωρίζει την αξία της εκπαίδευσης, όπως φαίνεται και από το UCLA το οποίο έχει παρακολουθήσει, αποφοιτώντας με μεταπτυχιακό στην Καλών Τεχνών, αλλά και είναι κάποιος που δεν έχει ξεχάσει τις ελληνικές του ρίζες, ανεξάρτητα από το πόσο πετυχημένος έχει γίνει».

O Payne (που ονομάζεται Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), μεγάλωσε στην Ομάχα της Νεμπράσκα και οι γονείς του Γιώργος και Πένυ ήταν ιδιοκτήτες ενός ελληνικού εστιατορίου. Χρωστά στη μητέρα του την ενασχόλησή του με τη μεγάλη οθόνη, αφού τον άφησε να κάνει κοπάνα από το σχολείο για να πάει στο σινεμά.

Ιστορική ήταν η στιγμή που στα φετινά Όσκαρ ο νικητής κ. Payne φώναξε «Μαμά Σ αγαπώ!».

O Payne, με τη βράβευσή του από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών ανήκει πλέον στην επίλεκτη ομάδα παραληπτών του Paradigm Award που περιλαμβάνει τον πρώην Σύμβουλο Εσωτερικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Φράνσις Φράγκος Τάουνσεντ (2010), τον ανώτερο επιστήμονα της Nasa σε θέματα περιβάλλοντος δρ. Θανάση Οικονόμου (2009) και των πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Paul Sarbanes (2005).

http://www.panhellenicscholarships.org/

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...