Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Στο πλευρό άστεγης πολύτεκνης οικογένειας η 29η Ταξιαρχία


Είδη ρουχισμού και τρόφιμα σε άστεγη πολύτεκνη οικογένεια της Κομοτηνής προσέφεραν ο Διοικητής και στελέχη της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Όπως αναφέρει το komotinipress.gr, αναδεικνύοντας με την υλοποίηση συστηματικής δράσης, το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, η 29η Ταξιαρχία, διασφάλισε για την ίδια οικογένεια, δωρεάν υγειονομική υποστήριξη και τη συμμετοχή της στο συσσίτιο στο οποίο συνεισφέρει σε συνεργασία με την Μητρόπολη Μαρώνειας-Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο Αθανάσιο Ζάχο «ο Στρατός έχει μια πολύπλευρη συμμετοχή στην κοινωνική προσφορά. Είναι το πιο ζωντανό και το πιο ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί να είναι μακριά από όλους τους ανθρώπους και για το λόγο αυτό με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης συνεισφέρει όπου και σε όποιες περιπτώσεις μπορεί.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα ιατρικά κλιμάκια από τις μονάδες της Φρουράς του νομού Ροδόπης επισκέπτονται απομονωμένα ορεινά χωριά και προσφέρουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους. Η Ταξιαρχία κι οι μονάδες της Φρουράς γενικότερα, προσφέρουν στην Ιερά Μητρόπολη 20-40 μερίδες φαγητού κάθε μέρα που κατευθύνονται σε άπορες οικογένειες της Κομοτηνής».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζάχος μιλώντας για τη δράση που αφορά στην υποστήριξη της συγκεκριμένης οικογένειας ,τα υλικά και τα μέσα που προσφέρθηκαν στα μέλη της, συγκεντρώθηκαν από τα στελέχη της Ταξιαρχίας . «Πρέπει να δίνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και να μοιράζουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μητέρα χρειάζεται υποστήριξη λόγω της εγκυμοσύνης όπως και τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη και δεν θα πρέπει να αφεθούν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε αυτό το έργο. Έργο που φέρνουμε εις πέρας σχεδόν κάθε εβδομάδα ανεβαίνοντας στην ορεινή Ροδόπη, σε απομακρυσμένα χωριά, για να βοηθήσουμε κι αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε η Υπίατρος Λίνα Παλαιοδήμου από τον 29 Λόχο Υγειονομικού που ανήκει στην 29η Ταξιαρχία Πεζικού.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...