Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνταξιούχος 83 ετών δημιούργησε τον μεγαλύτερο οικιακό λαχανόκηπο!

Συνταξιούχος 83 ετών δημιούργησε τον μεγαλύτερο οικιακό λαχανόκηπο!

Τον μεγαλύτερο «οικιακό» λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη, με πατάτες, πιπεριές κάθε είδους, φασολάκια, κρεμμύδια, σκόρδα, αγγουράκια, ντομάτες ακόμη και καλαμπόκια που ξεπερνούν τα δύο μέτρα σε ύψος, έστησε ο συνταξιούχος Μανώλης Καραγιαννίδης, στην ταράτσα του σπιτιού του, στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Ο 83χρονος, πρώην ράφτης στο επάγγελμα, με κόπο και μεράκι αποφάσισε να αξιοποιήσει προς όφελος όλης της οικογένειας την ταράτσα του σπιτιού του. Σε μία έκταση 120 τ.μ. καλλιεργεί όλο το χρόνο μία ποικιλία από 140 καλλιέργειες, ελαφρύνοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.

Καθημερινά, ο ηλικιωμένος «ξοδεύει» έξι με εφτά ώρες στην ιδιόκτητη ταράτσα, αφού τα λαχανικά, όπως λέει, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, φροντίδα και αγάπη. Μάλιστα, για να τα προστατεύσει από τις καιρικές συνθήκες, τον ήλιο, τον αέρα και το χαλάζι, έχει στήσει γύρω από το μπαλκόνι ένα πράσινο δίχτυ. Πλέον, ο συνταξιούχος και η σύζυγός του έχουν ξεχάσει τι θα πει λαϊκή αγορά ή μανάβικο, καθώς ό,τι χρειάζονται για την καθημερινή τους διατροφή το έχουν φρέσκο, δίχως φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες, κατευθείαν στο τραπέζι τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...