Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πέντε εταιρείες από την Ελλάδα στα Best Workplaces της Ευρώπης


Το Great Place to Work βράβευσε την  Τρίτη, 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στο Βερολίνο, τις 100 εταιρείες που αξιολογήθηκαν από το προσωπικό τους ως τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη.
Η έρευνα Best Workplaces 2012 διεξήχθη με τη συμμετοχή 250.000 εργαζόμενων και πάνω από 1.500 επιχειρήσεων.

Η Microsoft έρχεται πρώτη στη λίστα των Πολυεθνικών εταιρειών, ενώ η βιομηχανία Tetra Pak της Ιταλίας και η Φινλανδική εταιρεία πληροφορικής Futrice βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες εταιρείες αντίστοιχα.

Πέντε από τις εταιρείες που βραβεύτηκαν ως Best Workplaces στην Ελλάδα διακρίθηκαν και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τέσσερις στις Πολυεθνικές και μία στις Μεγάλες εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα από την Ελλάδα διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό οι εξής εταιρείες:
Στην κατηγορία καλύτερων Πολυεθνικών (σύνολο 25 εταιρείες):

Κατάταξη       Eταιρεία           Σε πόσες χώρες διακρίθηκε: (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα)
       3             SAS Institute                        10
      11            Medtronic                              9
      15            Leroy Merlin                          4
      18            Mars                                      9

Στην κατηγορία καλύτερων Μεγάλων εταιρειών, με 500+ εργαζόμενους (σύνολο 25 εταιρείες) η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατετάγη 4η.

Οφέλη από τη διάκριση

«Όλες οι εταιρείες που αναγνωρίζονται από το Great Place to Work® ως Best Workplaces Europe, έχουν δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και αποτελούν πρότυπα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Χοσέ Τολόβι  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Great Place to Work διεθνώς.

«Το επίτευγμά τους αποτελεί απόδειξη της δύναμης της ηγεσίας τους και της δέσμευσής τους για την οικοδόμηση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, ανεξαρτήτως της χώρας, της βιομηχανίας ή του μεγέθους τους. Είτε οι οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιούνται αναπτύσσονται, είτε τελούν υπό πίεση, οι εξαιρετικές αυτές εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία της ύπαρξης κουλτούρας εμπιστοσύνης, της ύπαρξης υπερηφάνειας και συντροφικότητας και του θετικού αντίκτυπου που έχουν στις επιδόσεις των επιχειρήσεων».

Το Great Place to Work μελετά και αξιολογεί τις επιχειρήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Οι εταιρείες με εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον έχουν καλύτερες επιδόσεις στην αγορά και προσελκύουν και να διατηρούν πιο εύκολα τα ταλέντα. Η δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος είναι ένα ισχυρό ανταγωνιστικό εργαλείο.

O Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work Institute Hellas δήλωσε: «Είναι σημαντικό που μια τόσο δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας έχουμε 5 επιχειρήσεις από την Ελλάδα που διακρίνονται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα ήθελα να συγχαρώ αυτές τις επιχειρήσεις και να ευχηθώ στις διοικήσεις τους να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια φιλοσοφία και με την ίδια δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Μέσα σε μια ρευστή οικονομική -και κοινωνική- κατάσταση, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης είναι το πιο ισχυρό συνδετικό υλικό για τη συνοχή, τη συνέχεια και τη θετική πορεία μιας επιχείρησης ».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...