Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο δήμος Ιεράπετρας καθαρίζει τις παραλίες του


Ιεράπετρα: Καθαρισμοί παραλιών στο πλαίσιο  της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και σε συνέχεια των δράσεων καθαρισμών των παραλιών που ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου από την παραλία του Αγίου Ανδρέα, ο Δήμος Ιεράπετρας συνεχίζει το πρόγραμμα καθαρισμών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντές.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στο Μύρτος οι «Μυρτίστας» σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου θα προχωρήσουν σε καθαρισμό της παραλίας.

Στη Γρα Λυγιά τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο καθαρίζουν την παραλία της περιοχής.

Στην Παχειά Άμμο την Τρίτη το απόγευμα οι Σύλλογοι της περιοχής σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου προχωρούν σε καθαρισμό της παραλίας.

Το ίδιο απόγευμα στη Μεγάλη Παραλία της Ιεράπετρας θα γίνει καθαρισμός από το Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννου σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Μακρύ Γιαλό το Δημοτικό Σχολείο καθαρίζει την παραλία Διασκάρι και το Σάββατο 9 Ιουνίου ο Σύλλογος Γυναικών Αλληλεγγύη σε συνεργασία με τους προσκόπους καθαρίζουν τις παραλίες της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Την επόμενη Τετάρτη 13 Ιουνίου τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κουτσουρά με τους δασκάλους και τους γονείς προχωρούν σε καθαρισμό στο δασάκι και το λιμανάκι του Κουτσουρά.

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία εθελοντές θα μεταβούν στη νήσο Χρυσή όπου σε συνεργασία με το γραφείο καθαριότητας του Δήμου θα γίνει γενικός καθαρισμός. Τη δωρεάν μεταφορά θα προσφέρουν τα καραβάκια που κάνουν δρομολόγια στο νησί.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα υποστηριχθούν από το Δήμο Ιεράπετρας και την υπηρεσία καθαριότητας με αναλώσιμα υλικά που θα βοηθήσουν στην συλλογή των σκουπιδιών καθώς και ορισμένες με προσωπικό του Δήμου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...