Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Κόκκινο κουμπί» για τους ηλικιωμένους της Θεσσαλονίκης


Τη δυνατότητα χορήγησης από τον προσεχή Σεπτέμβριο της συσκευής «κόκκινο κουμπί» που θα επιτρέπει την πρόσβαση ηλικιωμένων σε ένα σύστημα τηλεειδοποίησης, εξετάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θεσσαλονίκης (ΔΗΚΕΘΕ) σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Με τη συσκευή αυτή, θα μπορεί ο ηλικιωμένος να ειδοποιεί συγγενικό πρόσωπο, εθελοντή γείτονα, ασθενοφόρο, την αστυνομία ή την πυροσβεστική και να λαμβάνει άμεσα την αναγκαία βοήθεια. Με αφορμή την Ημέρα Ενάντια στην Κακομεταχείριση Ηλικιωμένων την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 11:00 ομάδα εθελοντών θα διανείμει ενημερωτικό υλικό στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ τα ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης και η ΔΗΚΕΘΕ διοργανώνουν εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Κλεάνθους 27 με Γρηγορίου Λαμπράκη) στις 20:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν ομιλίες και συζητήσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι χορωδίες και οι ομάδες ελληνικών παραδοσιακών χωρών του ΚΑΠΗ και θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...