Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο Καλαμπάκι

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο Καλαμπάκι

Αρκετοί συμπολίτες μας πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο των πνευμόνων τους, στην προγραμματισμένη εξέταση που έγινε σήμερα Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 πρωϊνές ώρες στην κεντρική πλατεία του Καλαμπακίου από κινητή μονάδα.
Άτομα ηλικίας άνω των σαράντα ετών γυναίκες - άνδρες και κυρίως καπνιστές, εξετάστηκαν από Ιατρούς της κινητής πνευμονολογικής μονάδας.

Η σπιρομέτρηση είναι ένας έλεγχος του πόσο καλά αναπνέει κανείς και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Αυτό που απαιτείται είναι από τον ασθενή να πάρει μια βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια να εκπνεύσει με δύναμη σε μια ειδική συσκευή η οποία υπολογίζει τον αέρα στους πνεύμονές και πόσο γρήγορα μπορείτε κανείς να τον εκπνεύσει.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται, μεταξύ άλλων, άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα καρδιακά νοσήματα, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος, η ελαττωματική εμβρυϊκή ανάπτυξη.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...