Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου


Έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας και λιπιδαιμικό έλεγχο πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό από το Πολυïατρείο του Δήμου Αμαρουσίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.
Οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.

Σε σπιρομέτρηση από τον εθελοντή πνευμονολόγο φυματιολόγο Βασίλειο Τσούτσο, για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας υποβλήθηκαν συνολικά 163 πολίτες. Στον ίδιο χώρο, παρουσία του εθελοντή καρδιολόγου Θωμά Ριζόπουλου, η βοηθός μικροβιολόγος του Πολυïατρείου Καίτη Σεβαστή, πραγματοποίησε λιπιδαιμικό έλεγχο (μετρήσεις χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και σακχάρου) σε 160 πολίτες. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 480 μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Στις περιπτώσεις που οι τιμές ήταν υψηλότερες των φυσιολογικών, ο ιατρός συνέστησε επανέλεγχο. Στους πολίτες που συμμετείχαν στους προληπτικούς ελέγχους διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και θέματα πρόληψης της Υγείας.

Η δράση, τη επιμέλεια της οποίας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Κάββαλος, εντάσσεται στις οργανωμένες ενέργειες πρόληψης της Υγείας που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια υπηρετεί ο Δήμος Αμαρουσίου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...