Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανοίγει αύριο το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Φαρκαδόνας Θεσσαλίας

alt

Την έναρξη του Κοινωνικού Φαρμακείου ανακοίνωσε ο δήμος Φαρκαδόνας, μιας δομής που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κατοίκους της περιοχής.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ξεκινά σήμερα καθώς τα ονόματα των δημοτών που χρήζουν δωρεάν φαρμακευτικής συνδρομής, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που τέθηκαν στάλθηκαν από τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γ. Σακελλαρίου και διατέθηκαν στην υπεύθυνη γιατρό του Κοινωνικού Φαρμακείου, την κα Γεωργία Ευθυμιάδη.

Σε πρώτη φάση, θα εξυπηρετούνται δημότες από Ζάρκο, Κεραμίδι, Διάσελλο, Οιχαλία, Ταξιάρχες, Νομή, Φανερωμένη. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί η λειτουργία του Φαρμακείου και να διορθωθούν πιθανά προβλήματα που ίσως εντοπιστούν.
Στη συνέχεια, θα αποσταλούν τα ονόματα δημοτών και από τις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός: κάθε κάτοικος που θα προσέρχεται στο Κέντρο Υγείας, δηλώνοντας το όνομά του, θα πληροφορείται από τη γιατρό, εάν συμπεριλαμβάνεται στον σχετικό κατάλογο. Έτσι, θα του δίνονται τα λεγόμενα «κοινόχρηστα φάρμακα», δηλαδή φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται για βαριές ασθένειες, αλλά καλύπτουν βασικές ανάγκες και είναι ευρέος φάσματος (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά αντιφλεγμονώδη κ.α., κατόπιν της σχετικής καταγραφής που έγινε).

Υπεύθυνη για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι η γιατρός κα Γεωργία Ευθυμιάδη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2433022570

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...