Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δωρεάν διαδίκτυο στην πόλη


O Δήμος Σαλαμίνας ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις προχωρά σε εγκατάσταση συστήματος ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο (Wi –Fi).

Το εν λόγω σύστημα προβλέπει στην αρχική του φάση την εγκατάσταση έξι (06) σημείων διανομής Internet καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα εντός της πόλεως της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα: 1. Δημαρχιακό Μέγαρο 2.Παλιό Δημαρχείο 3. Παραλία Σαλαμίνας 2 σημεία ("Μεγάλη Σκάλα" και μέσο διαδρομής προς εκκλησία Αγ. Νικολάου) 5. Λόφος Πατρίς, ενώ στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η επέκτασή του και σε άλλα σημεία του νησιού.

Mε το σύστημα αυτό ο κάθε πολίτης που διαθέτει μια κοινή συσκευή πρόσβασης στο Internet (κινητό τηλέφωνο, Smartphone, tablet, laptop κλπ) θα μπορεί ελεύθερα και με ασφάλεια να περιηγηθεί σε διαδικτυακούς τόπους και να αναζητήσει πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, να ελέγξει το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και να εισέλθει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί ώστε οι κεραίες εκπομπής να είναι χαμηλής ισχύος.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...