Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εντάσσει πτυχιούχους στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας!


Ουσιαστική βοήθεια από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci που ολοκληρώθηκε στις 31/5/2012 διακρίθηκε από το ΙΚΥ ως παράδειγμα Καλής Πρακτικής.

Τι προσφέρει: επιδοτούμενη 3-6μηνη πρακτική σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς (ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κ.α.) για απόφοιτους Πανεπιστημίων. Φέτος συμμετείχαν 28 πτυχιούχοι.

+ Το Πρόγραμμα (IP) LIGHT που υλοποίησε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου και συμμετέχουν 6 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, επίσης διακρίθηκε ως GoodPractice!

Πώς το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αξιοποιεί το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci:

Η πρόταση του Κ.Ε.Κ. αφορά το πεδίο «Εργασιακή Εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» και εγκρίθηκε με τον υψηλότερο εγκεκριμένο προϋπολογισμό πανελλαδικά. Ήταν μία από τις 15 εγκεκριμένες προτάσεις, από σύνολο 45 υποψήφιων για το 2010.
Εκτός από τη διάκριση του ΙΚΥ, το πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική στο Study Visit Group Report του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP.

Στο πλαίσιο του προγράμματος:

- 28 πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων (21 πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 7 πτυχιούχοι άλλων Πανεπιστημίων) ολοκλήρωσαν με επιτυχία περιόδους πρακτικής άσκησης.

- 19 οργανισμοί συμμετείχαν (ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, ομοσπονδία εργοδοτών, νοσοκομείο) σε 11 χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Κύπρο, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία).

- οι πτυχιούχοι επιδοτούνται με περίπου 1.000 ευρώ το μήνα.

- από το 2008, συμμετείχαν 64 άτομα ολοκληρώνοντας επιτυχώς περιόδους πρακτικής άσκησης διάρκειας από 2 έως 6 μήνες σε 32 οργανισμούς υποδοχής σε 13 χώρες της Ε.Ε.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη για το πρόγραμμα, Μαρία Παπαδοπούλου έχει ήδη εγκριθεί η καινούρια πρόταση που αφορά 30 άνεργους πτυχιούχους και σύντομα αναμένεται να δημοσιευτεί η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος.

Απόφοιτοι ελληνικών Πανεπιστημίων κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης:


Νάκης Λάμπρος
Catalan Institute for Water Research, (ICRA), Girona
ES, 2011

 
Γιαγκούδη Ελένη
Centre Anhima, History and Anthropology of Ancient
Societies, Paris, FR, 2011


Παντόπουλος Γεώργιος
Οργανισμός υποδοχής: GEUS, Geological Survey of
Denmark and Greenland, Copenhagen, DK, 2011

Το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci του ΚΕΚ: http://dikeppee.uoi.gr/kek-current

Πληροφορίες για τα προηγούμενα προγράμματα Leonardo Da Vinci που έχουν υλοποιηθεί από το 2003, καθώς και γενικά ενημερωτικά στοιχεία και τη διαδικασία δυνατοτήτων συμμετοχής: http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo

Ακόμα:

Το Εντατικό Πρόγραμμα (IP) LIGHT, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus, αναγνωρίστηκε επίσης ως καλή πρακτική.

Το Πρόγραμμα συντονίζει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κατερίνα Πλακίτση.

Για την υλοποίησή του συνεργάζονται 6 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια:
- Πανεπιστήμιο Νάπολης (Ιταλία)
- Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος)
- Πανεπιστήμιο Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
- Πανεπιστήμιο Λίναιος (Σουηδία)
- Πανεπιστήμιο Μίνιο (Πορτογαλία)
- Πανεπιστήμιο Δουβλίνου (Ιρλανδία).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...