Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Wifis.org για να μοιράζεσαι το δίκτυο σου με τους γείτονες σου

Wifis.org

Μόλις μετακόμισες στο καινούριο σου σπίτι και παρόλο που το πρώτο πράγμα που έκανες ήταν η αίτηση στον πάροχο τηλεπικοινωνιών για να σου συνδέσει το internet, η διαδικασία καθυστερεί. Όμως, η “εξάρτηση” σου από το internet δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα και περνάς ατελείωτες ώρες σε internet cafes και σε σπίτια φίλων.

Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σου αν ήξερες ποιος γείτονας σου είχε ασύρματο δίκτυο και ήταν διατεθειμένος να το μοιραστεί μαζί σου είτε για κάποιο μικρό αντίτιμο ή δωρεάν; Αυτό ακριβώς προσπαθεί να πραγματοποιήσει το wifis.org, μία υπηρεσία που “συνδέει” ασύρματα δίκτυα και τους ιδιοκτήτες τους με χρήστες που πιθανόν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Ο ιδιοκτήτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να μετονομάσει το δίκτυο του σε wifis.org/username και να δηλώσει στο wifis.org ότι αυτός είναι ο κάτοχος του δικτύου. Μέσω του site, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του άλλοι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το WiFi του.
Η ιδέα είναι πολύ απλή, δωρεάν και όπως γράφουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, δεν σκοπεύουν μελλοντικά να χρεώνουν για την χρήση της. Εσύ τι περιμένεις και γιατί δεν έχεις αλλάξει ακόμα το SSID του δικτύου σου;

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...