Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνταξιούχος δασκάλα χάρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κιλκίς



Η δωρήτρια, που είναι συνταξιούχος δασκάλα, χάρισε το πετρελαιοκίνητο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κιλκίς, τα πληρώματα του οποίου χαρακτήρισαν τη σημαντική αυτή προσφορά ως δώρο ζωής, καθώς οι ελλείψεις στον τομέα της επείγουσας περίθαλψης στην περιοχή είναι τεράστιες.

Η κινητή μονάδα διαθέτει μεταξύ άλλων αναπνευστήρες, απινιδωτές και γενικά τον εξοπλισμό που απαιτείται για να σωθεί μια ζωή ανά πάσα στιγμή. Η πρωτοβουλία της Σοφίας Προκοπίδου, άξια επαίνου, προκάλεσε συγκίνηση σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή παραλαβής του ασθενοφόρου, προχτές στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου η δωρήτρια τιμήθηκε από το ΕΚΑΒ.

Το κόστος του ασθενοφόρου ανέρχεται στις 82.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων της εταιρίας αυτοκινήτων από όπου αγοράστηκε, η κυρία Προκοπίδου επισκέφτηκε την αντιπροσωπεία ζητώντας να αγοράσει το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ Κιλκίς.

Ανεκτίμητη δωρεά

Το νέο ασθενοφόρο προστίθεται στο γερασμένο εξοπλισμό του ΕΚΑΒ Κιλκίς και θα αντικαταστήσει την παλιά κινητή μονάδα που υπήρχε. Τα περισσότερα οχήματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραμένουν παλιά, έχουν «γράψει» πολλά χιλιόμετρα και συχνά παρουσιάζουν προβλήματα.

«Η υπερσύγχρονη μονάδα που μας χάρισε η κ. Προκοπίδου είναι πραγματικά ένα δώρο ζωής για εμάς και για τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Τέτοιες χειρονομίες είναι σπάνιες στις μέρες μας. Χάρη σ' αυτήν θα μπορούμε να διακομίζουμε με ασφάλεια τους βαριά ασθενείς που δεν είναι λίγοι. Επειδή το νοσοκομείο Κιλκίς δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) , μεταφέρουμε τα διασωληνωμένα περιστατικά σε διάφορα νοσοκομεία, ανάλογα που υπάρχει κρεβάτι, από τη Θεσσαλονίκη, την Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη, μέχρι τη Λάρισα και την Καβάλα», είπε στον «Α» ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Κιλκίς, Τάσος Παυλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παλιά μονάδα χρονολογούνταν από το 1995 και παρά το αίτημα για αντικατάστασή της η πολιτεία κώφευε. «Υπάρχουν ανάγκες και στα απλά ασθενοφόρα, καθώς τα περισσότερα έχουν καταγράψει περίπου 400.000 χιλιόμετρα. Ολο το βάρος στο νομό πέφτει στο ΕΚΑΒ, διότι εξυπηρετεί περίπου 70.000 πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης.

Ιδιαίτερα χρήσιμη χαρακτήρισε τη δωρεά η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, υπογραμμίζοντας ότι αποκτά μεγάλη αξία λόγω των αυξημένων αναγκών και της έλλειψης ΜΕΘ στην περιοχή: «Μακάρι να μπορούσαν όλοι να κάνουν τέτοιες δωρεές. Αποτελεί δώρο ζωής για μας, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν και άλλα ασθενοφόρα στα οποία έχουμε έλλειψη».


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...