Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Διακοπές με ποδηλασία από τη Θεσσαλονίκη ως τη Σαμοθράκη!

Διακοπές με ποδηλασία από τη Θεσσαλονίκη ως τη Σαμοθράκη!

Ένα ξεχωριστό τρόπο για να κάνουν διακοπές επέλεξαν δύο νέοι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισαν να ταξιδέψουν με τα ποδήλατά τους από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Σαμοθράκη.
Η 24χρονη Δανάη Αδαμίδου και ο 28χρονος Γιώργος Λυπηρίδης πήραν τα ποδήλατά τους και μαζί με το σκυλάκι τους, την 6 μηνών Κίρκη, κάνουν πετάλι για το πανέμορφο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στόχος τους να «γεμίσουν» την άδειά τους με νέες εμπειρίες αφιερώνοντας χρόνο στο αγαπημένο τους χόμπι, αλλά και να γνωρίσουν ανθρώπους στις στάσεις ανεφοδιασμού, που θα κάνουν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ενας χάρτης, ευχάριστη διάθεση και τα απολύτως απαραίτητα είναι οι «συνοδοιπόροι» τους στο πρωτότυπο ταξίδι των 350 χιλιομέτρων με ποδήλατο που ξεκίνησαν την Κυριακή. «Μεγαλύτερη σημασία έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός. Είναι λίγο αγχωτικό το εγχείρημά μας, αλλά θα σταματάμε όπου χρειαστεί ανάλογα με την αντοχή και τις δυσκολίες. Εξάλλου, για 'μένα η πρώτη σοβαρή επαφή με το ποδήλατο ήταν μόλις πέρσι», είπε στον «Α» λίγο πριν αναχωρήσουν η Δανάη, υπάλληλος σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης. Ο μεγαλύτερος φόβος τους, όπως πρόσθεσε ο Γιώργος, ο οποίος εργάζεται σε κατάστημα ειδών γυμναστικής και συμπληρωμάτων διατροφής, είναι τα αυτοκίνητα και ελπίζουν να μην κινδυνεύσει η ασφάλειά τους: «Εχουμε προετοιμαστεί και θα πάμε χαλαρά. Εξάλλου δε θα κάνουμε προπόνηση, διακοπές πάμε!».

Το νεαρό ζευγάρι ποδηλατών μπορεί να μην είχε την ενθάρρυνση φίλων, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Η ιδέα «έπεσε» πριν από ένα μήνα, ο Γιώργος την... είδε ως πρόκληση και η Δανάη ακολούθησε! «Κάνω ποδήλατο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Εζησα μια φοβερή εμπειρία στα δυο ταξίδια, που έκανα με το ποδήλατο, στο γύρο του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής σε τρεις μέρες και στο ταξίδι Θεσσαλονίκη-Καστοριά. Πέρσι πήγαμε μέχρι την Αλεξανδρούπολη με αυτοκίνητο, πήραμε πλοίο και στη Σαμοθράκη γυρίζαμε με τα ποδήλατα. Το νησί μάς άρεσε και αποφασίσαμε να πάμε μόνο με ποδήλατα. Θα είναι διαφορετικά, γιατί έχουμε μαζί και την Κίρκη», ανέφερε ο Γιώργος. Οι ταξιδιώτες, που γοητεύονται από τη φύση, φορτώθηκαν με τα απαραίτητα, όπως σκηνή, σλίπινγκ μπαγκ, ισοτονικά ποτά σε σκόνη, ειδικά ρούχα, διάφορα ανταλλακτικά, το καρότσι και τον εξοπλισμό του σκύλου.

«Με το ποδήλατο θα γνωρίζουμε κόσμο. Βλέπω πολλούς ξένους να το κάνουν και τους θαυμάζω. Η διαδρομή είναι παραλιακή, θα περάσουμε από επαρχιακές οδούς και θα πάρουμε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουμε 3-4 διανυκτερεύσεις στη διαδρομή και άλλες τόσες επιστρέφοντας από το νησί», σημείωσε ενθουσιασμένη η Δανάη. Και οι δυο χρησιμοποιούν το ποδήλατο εντός πόλης, για λόγους οικονομίας και οικολογίας, ζηλεύουν τις υποδομές για ποδηλάτες στο εξωτερικό και ελπίζουν να διαδοθεί η χρήση του ποδηλάτου και να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των ποδηλατών.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...