Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Δωρεάν φροντιστήριο για μαθητές στην Καλαμαριά

daskalos

Φροντιστηριακά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο το Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων Θεσσαλονίκης ΚοιΝο στην Καλαμαριά.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:
Α) Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Λυκείου
Β) Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου
Γ) Εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά)
Δ) Εξωσχολικές δραστηριότητες μαθητών Δημοτικού (μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία, κλπ.)

Όπως αναφέρει η κίνηση πολιτών Καλαμαριάς, η στελέχωση αυτών των τμημάτων, από καθηγητές και η καταγραφή των ενδιαφερόμενων γονιών έχει ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή είτε για τη στελέχωση είτε για τη συμμετοχή των παιδιών τους, με τα μέλη:
Θεανώ Βαχτσεβάνου τηλ. 6947106080
Στέλλα Κορομπίλη τηλ. 6974481097
Ελένη Παπαθεοδοσίου τηλ. 6947705491

Τι είναι το δίκτυο ανταλλαγής;
Το δίκτυο είναι μία συνεργασία ανθρώπων, μία ανταλλαγή των υπηρεσιών τους  ή των προϊόντων τους,  με όρους όμως που οι ίδιοι συναποφασίζουν και θέτουν. Μία συνεργασία που στηρίζεται  στην εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη, στην ισοτιμία. Ανταλλαγές που αποκλείουν την αγοραία λογική του υπερκέρδους και της συσσώρευσης πλούτου.

Τι είναι το ΚοιΝο;
 Είναι ένα κοινωνικό νόμισμα, ένα εναλλακτικό νόμισμα, που χρησιμοποιεί το δίκτυο για να αποτιμά αξίες και να διευκολύνει τις ανταλλαγές. Το ΚοιΝο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του χρήματος καθώς δεν συσσωρεύεται, δεν αναπαράγεται, δεν δημιουργεί υπεραξία.

Πως μπορεί κανείς να συμμετέχει;
Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος δηλώνει αρχικά τη πρόθεσή του στην ιστοσελίδα του δικτύου είτε από τον προσωπικό του υπολογιστή, μέσα από μια απλή διαδικασία εγγραφής, είτε αν δεν έχει τη δυνατότητα, απευθυνόμενος στο γραφείο της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς (Σάντας 7) και στο τηλέφωνο 2310 402851.  Το δίκτυο οργανώνουν, διαχειρίζονται και ελέγχουν τα ίδια τα μέλη του, μέσα από τις συνελεύσεις τους. Η συντονιστική και η διαχειριστική ομάδα, που εκλέγει η συνέλευση έχουν εκτελεστικές και μόνο αρμοδιότητες.

Τι μπορεί να προσφέρει στα μέλη του;
Η συνεισφορά του δικτύου, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, είναι πολυεπίπεδη. Όταν άνθρωποι συνθλίβονται και εξαθλιώνονται η πρώτη προτεραιότητα δεν μπορεί παρά να είναι η επιβίωση και εκεί το δίκτυο μπορεί να συμβάλει αφού ανειδίκευτη εργασία μπορεί να ανταλλαχθεί με αγαθά πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες γιατρών κλπ. Αμφισβητεί την κυριαρχία του «χρήματος- εμπόρευμα». Δίνει ελπίδα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να γεννηθεί μέσα από έννοιες που είχαμε θάψει.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...