Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινή εβδομάδα αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Φθινοπωρινή εβδομάδα αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πιστός στις δράσεις  κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεισφοράς, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει  την τακτική "Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς", από τις 6 έως και τις 12 Οκτωβρίου.

"Αντιστεκόμενοι στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που απειλούν να κατακλείσουν την καθημερινότητά μας τη δύσκολη αυτή περίοδο, αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη από την εθελοντική, κοινωνική προσφορά. Κι αν πολλές αξίες τίθενται σήμερα υπό αμφισβήτηση, ορισμένες παραμένουν σταθερές και αξιόπιστες. Αξίες για μια ζωή. Η πίστη στα ιδανικά μας και η αδιάκοπη προσπάθεια για τη διατήρηση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας, είναι και το μήνυμα της φθινοπωρινής Γιορτής Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου μας", τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών είναι μια από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, αγκαλιάζοντας περισσότερα από 3.500 μέλη και καταγράφοντας ανοδική πορεία. Η τακτική προσέλευση σε κάθε εξόρμηση 700 και πλέον εθελοντών αποτελεί για τη διοίκηση του δήμου τη σπουδαιότερη επιβράβευση, γι’ αυτό και επιμένει συνειδητοποιημένα και πιο αποφασιστικά.

Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να εγγράφονται και στα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Η εξόρμηση θα φιλοξενηθεί όπως πάντα και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και συγκεκριμένα:
Σάββατο 6/10   09:00-14:00 στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 7/10    08:00-14:00 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 8/10           10:00-20:00 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 9/10               10:00-20:00 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 10/10           10:00-20:00 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών        
και               15:00-20:00 στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου
Πέμπτη 11/10        10:00-20:00 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης
Παρασκευή 12/10         10:00.-20:00 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Μόνιμοι αρωγοί και συνοδοιπόροι στις διοργανώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας είναι οι: Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Ιεροί Ναοί δήμου Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, Ένωση Γονέων Συκεών, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...