Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επαγγελματική κατάρτιση μέσω του προγράμματος «Αλληλεγγύη»


Επαγγελματική κατάρτιση μέσω του προγράμματος «Αλληλεγγύη»

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μαθήματα υποκριτικής, επαγγελματικών αγγλικών, κατασκευής κοσμήματος κ.α,  ή θέλετε να διδάξετε επικοινωνία, ξένες γλώσσες, γιόγκα ή οτιδήποτε γνωρίζετε καλά δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «Αλληλεγγύη» που οργανώνεται από το Athens Fringe Network και το «Βρυσάκι».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης με αποδέκτες ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αλλά και πολίτες που έχουν ανάγκη και θέλουν να μάθουν. Σε πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων και στην απόκτηση δεξιοτήτων.

«Το πρόγραμμα "Αλληλεγγύη" είναι γνήσιο τέκνο της ανάγκης. Είχαμε γίνει αποδέκτες πολλών αιτημάτων, ανθρώπων που είχαν ανάγκη να προσφέρουν αλλά και ανθρώπων που είχαν ανάγκη να λάβουν. Οι πολίτες που θέλησαν να προσφέρουν είναι πολλοί και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό». είπε ο  πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού «Σύνθεση» που διαχειρίζεται το Δίκτυο Athens Fringe Network και το Χώρο Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι», Γιώργος Νέρης.  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν,  ωστόσο, απώτερος στόχος είναι η σύσταση ενός δικτύου αλληλεγγύης μεταξύ των συμμετεχόντων. Για τον λόγο αυτό, ο συμμετέχων στα μαθήματα θα έχει την ηθική υποχρέωση να προσφέρει στην κοινότητα ή στον διδάσκοντα με εναλλακτικούς τρόπους.

Για να επιτευχθεί αυτή η επιζητούμενη «εξισορρόπηση» του δικτύου αλληλεγγύης, πρόκειται να ιδρυθεί ηλεκτρονικά μια ιδιότυπη «Τράπεζα Χρόνου». Κάθε μέλος του προγράμματος θα καταγράφει το χρόνο που προσέφερε στην κοινότητα και κάθε μέλος οφείλει να διαθέτει χρόνο ίσο με την παρακολούθηση των μαθημάτων προς όφελος της κοινότητας.   Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι: Εκμάθησης γλώσσας, εκμάθησης τεχνών, σχολικά/ πανεπιστημιακά, επαγγελματικής κατάρτισης, γενικού ενδιαφέροντος και μαθήματα Ειδικής Αγωγής.  Επίσης κάθε μέλος είναι ελεύθερο να προτείνει επιπλέον θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, «Βρυσάκι», στην οδός Βρυσακίου 17 στην Πλάκα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...