Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στη Θεσσαλονίκη η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου και της Vodafone



Η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα τής Vodafone έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και έχει παράσχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 48.000 παιδιά, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

H Μονάδα δημιουργήθηκε το 2003, σε συνεργασία με τη Vodafone, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει η εταιρεία.

Η τρίτη δράση εμβολιασμών και παιδιατρικής φροντίδας θα υλοποιηθεί αύριο Σάββατο 6 και μεθαύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα που θα βρίσκεται στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Συγκεκριμένα, η Μονάδα θα βρίσκεται αύριο στο Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10) και μεθαύριο στο Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων (28ης Οκτωβρίου με Ελευθερίας).

Στόχος της δράσης είναι οι Γιατροί του Κόσμου να βρεθούν κοντά στα παιδιά που, για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους, έχουν δύσκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο των δράσεων, οι Γιατροί του Κόσμου, από κοινού με τη Vodafone, προσφέρουν δωρεάν εμβολιασμό, παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Μονάδας αφορούν δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο και παρακολούθηση, εμβολιαστική κάλυψη, παραπομπές σε νοσοκομεία, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, κοκ.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή είναι άπορα. Η ενημέρωση για τα ανασφάλιστα παιδιά γίνεται σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία και το γραφείο πρόνοιας κάθε δήμου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε επειδή λόγω ανεργίας έληξε ο ασφαλιστικός φορέας όπου ανήκαν είτε γιατί, λόγω χρεών στον ασφαλιστικό φορέα όπου ανήκουν, δεν μπορούν να έχουν ιατρική κάλυψη.

Τα άπορα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα και καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ειδικότερα ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, με ειδικότερη προτεραιότητα σε αυτά που έχουν μείνει πίσω στον εμβολιασμό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...