Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν εισιτήρια σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών



Με το σύνθημα «Οι Τέχνες ανοίγουν παράθυρα στη ζωή», η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει τις πόρτες της σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ανθρώπους ενταγμένους σε προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις παραγωγές της.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Art & Therapy», που η Στέγη υλοποιεί σε συνεργασία με τον όμιλο «Interamerican».

Το πρόγραμμα αφορά σε δωρεάν παροχή εισιτηρίων για την παρακολούθηση των καλλιτεχνικών δρωμένων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Για τους σκοπούς του προγράμματος θα προκρατηθούν περίπου 1.000 εισιτήρια για όλη τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν.

Αποδέκτες του «Art & Therapy» είναι μέλη πέντε μη κερδοσκοπικών οργανισμών υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και ατόμων ενταγμένων σε προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες. Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.), την Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με νευρομυικές παθήσεις «MDA Hellas», το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το σωματείο για την απεξάρτηση «ΘΗΣΕΑΣ».

«Από όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είχε ξεκάθαρο χαρακτήρα, να είναι ανοιχτή και προσιτή σε όλους. Με το πρόγραμμα αυτό προδεσμεύουμε θέσεις στις παραστάσεις μας για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Νίκος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος Ανάπτυξης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο στόχος της συνέργειας αυτής είναι διττός. Αφορά στην ανάγκη να ενδυναμώσουμε τις αξίες της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και του πολιτισμού που δοκιμάζονται σήμερα και στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κρίση και έρχονται αντιμέτωπες με την περιθωριοποίηση», πρόσθεσε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της «Interamerican», Γιάννης Ρούντος.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα να διευρυνθεί σε περισσότερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ακόμα και από άλλες πόλεις.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...