Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

''Θεσσαλονίκης Φιλέματα'': Τριάντα εστιάτορες μαγειρεύουν για άπορους



«Είναι φοβερό ότι φτάσαμε πια στο σημείο άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας να στερούνται ακόμη κι ένα πιάτο φαγητό. Στη δύσκολη εποχή της κρίσης είναι πολύ σημαντικό να στεκόμαστε αλληλέγγυοι, να βοηθούμε ο ένας τον άλλον, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς».

Οι δηλώσεις ανήκουν στον Βασίλη Χαντάκη, έναν από τους περίπου 30 εστιάτορες της πόλης που συμμετέχουν στη δράση «Θεσσαλονίκης Φιλέματα» την οποία υλοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, μέσω του προγράμματος «Θεσσαλονίκης Φιλέματα» διασφαλίζεται η καθημερινή σίτιση περίπου 60 απόρων που μένουν στην περιοχή της Τριανδρίας. «Όταν πληροφορηθήκαμε τη δράση αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε με ιδιαίτερη χαρά, καθώς θέλαμε κι εμείς στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται, για να ανακουφιστούν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα» σημείωσε ο κ. Χαντάκης.

Όπως εξηγεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, η υλοποίηση της δράσης «Θεσσαλονίκης Φιλέματα» στηρίζεται στην κοινωνική προσφορά 30 επιχειρήσεων εστίασης της πόλης, οι οποίες έχουν αναλάβει την προετοιμασία και την παρασκευή γευμάτων -μία ημέρα το μήνα καθεμιά τους- για τις άπορες οικογένειες. Το γεύμα διανέμεται κατά τις μεσημβρινές ώρες με τη βοήθεια εθελοντριών.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη απευθύνει κάλεσμα και σε άλλες επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι «με την ευγενική συμμετοχή τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που βιώνουμε, μπορούν και αναπτύσσονται αξιέπαινες πρωτοβουλίες, που ανακουφίζουν και δίνουν ελπίδα στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...