Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στην Αλεξανδρούπολη



Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου και με τη συμπαράσταση των εθελοντών του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προχώρησε στην ίδρυση του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, παραχωρώντας το χώρο του πρώην Κέντρου Νεότητας. (έναντι Γηπέδου «Φώτης Κοσμάς»), το οποίο παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους ανέργους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενέστερους δημότες.

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από το Μάιο του 2012 με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου και την αμέριστη προσφορά των ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, οδοντίατρων καθώς και των εθελοντών που δικτυώνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου. Παράλληλα, συνεργάζεται με εξωτερικούς ιατρούς και εργαστήρια (π.χ. καρδιολόγους, ακτινολόγους, πυρηνικούς, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους, μικροβιολόγους), καθώς και με νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κλινικές για τη δωρεάν, και πάλι, πρόσβαση από τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ποιοι ωφελούνται
Το Ιατρείο μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες, Έλληνες ή αλλοδαποί, καθώς και όσοι διαθέτουν ταμείο Πρόνοιας. Το Ιατρείο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το σύστημα υγείας με άλλο τρόπο (δεν έχουν άλλου είδους ασφάλεια).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10:00 Π.Μ – 13:00 Μ.Μ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:             25510 88246      , 88249
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: πρώην Κέντρο Νεότητας (έναντι Εθνικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»)
Email : social@0573.syzefxis.gov.gr

Σημείωμα Εθελοντών…

«Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δήμου Αλεξανδρούπολης
Πως θα ήταν εάν κάποιος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει;

Μία 'χούφτα' ... ρομαντικών γιατρών, νοσηλευτών, μαιών και άλλων συμπολιτών μας αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα αυτήν την ευχή και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερα από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά. Η προσπάθεια είναι ακόμα στην αρχή, εξάλλου, όταν ξεκίνησε η δράση του κοινωνικού ιατρείου στην Αλεξανδρούπολη, οι εμπνευστές δεν μπορούσαν ούτε να φανταστούν την ανταπόκριση των πολιτών και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μέρα με τη μέρα, δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού, που απαντούν στις ανάγκες της ιατρικής φροντίδας και πρόληψης, ενισχύονται.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και του Κοινωνικού Φαρμακείου που παρέχει υπηρεσίες μόνο σε ανασφάλιστους άπορους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης στηρίζεται στην εθελοντική εργασία γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, επισκεπτριών υγείας, αλλά και πολιτών που ενισχύουν όπως μπορούν αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε από 10 άτομα και πλέον ο αριθμός των εθελοντών προσεγγίζει τους 200.

Στο Ιατρείο αυτό μπορεί να προσέρχεται οποιοσδήποτε ανασφάλιστος - άπορος κάτοικος του Δήμου,
Το ιατρείο υποστηρίζεται από διάφορες ιατρικές ειδικότητες, οι γιατροί των οποίων είναι εθελοντές του Δικτύου, και βλέπουν δωρεάν στα ιατρεία τους μόνο τους ασθενείς που θα παραπέμπουν οι ιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι η υγεία και η παιδεία είναι αγαθά που μας ανταποδίδονται μετά από σκληρή δουλειά και που δεν ανήκουν δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Που η έννοια της συντροφικότητας θεωρείται ξεπερασμένη.

Άνθρωποι, που πιστεύουν ακόμα στην προσφορά, στον εθελοντισμό και την ανθρωπιά αποδεικνύουν ότι υπάρχει και ... άλλος δρόμος.

Όλοι όσοι θέλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2551088246,49.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...