Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινούν οι διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Αρχίζουν οι διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με έμφαση στη δια βίου μάθηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών συνεχίζεται για 9η χρονιά η λειτουργία του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) το οποίο οργανώνεται από το δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ).

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί σε κάθε πολίτη η ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε σύγχρονες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης, να εντρυφήσει σε θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του, να αναδιοργανώσει την καθημερινότητά του, να βελτιωθεί ως άτομο και να αναδιαμορφώσει την κοινωνική του συνείδηση.

Το ΛΕΠ άρχισε να υλοποιείται πρωτοποριακά στον πρώην δήμο Συκεών και τα τελευταία δύο χρόνια έχει διευρυνθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων του νέου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε και συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Δαλάτσης, περιλαμβάνει πληθώρα διαλέξεων διαφόρων θεματικών ενοτήτων από τους τομείς της κοινωνίας, της ιατρικής και της υγείας, της ψυχολογίας, του περιβάλλοντος και της αειφορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, του εθελοντισμού, κ.λπ. Όλες οι εισηγήσεις γίνονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές, γιατρούς, νομικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους κι άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες και ειδικούς.

Η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013 θα γίνει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και η λήξη στις 24 Απριλίου 2013. Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν, διαρκούν μιάμιση ώρα και φιλοξενούνται σε κάθε Δημοτική Ενότητα χωριστά, και συγκεκριμένα:

Δ.Ε. Αγίου Παύλου: κάθε Τετάρτη, στις 6:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου (Προέδρου Β΄ Μυρώνη 2, 2313 300206, 2310 210679).

Δ.Ε. Νεάπολης: κάθε Τετάρτη, στις 6:00μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας (Ζάκα 25, 2310 671.100, εσωτερικά 137).

Δ.Ε. Πεύκων: κάθε Δευτέρα, στις 6:30μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Ειρήνης 19, 2313 502.221 και 502225).

Δ.Ε. Συκεών: κάθε Τετάρτη, στις 6:30μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο (Κομνηνών 38, 2310 638058).

Πριν την έναρξη των διαλέξεων διανέμεται στους συμμετέχοντες σύντομο βιογραφικό σημείωμα του εισηγητή, περίληψη της εισήγησης και ερωτηματολόγιο πολλαπλών απαντήσεων, ώστε να διαπιστώνεται το επίπεδο αφομοίωσης των θεμάτων. Επίσης, τα μαθήματα γίνονται με διάλογο αφού προηγηθεί ενημερωτική τοποθέτηση από τον εισηγητή, ενώ στο τέλος της σειράς όλων των παρουσιάσεων χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η πρώτη εισήγηση θα δοθεί στη Δ.Ε. Πεύκων, τη Δευτέρα 3/12, με θέμα: «Δια βίου άσκηση, έμφαση στην υγεία και την απόδοση», από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ Χρήστο Κοτζαμανίδη.

«Να αξιοποιήσουν και φέτος το ευρύ φάσμα των κατατοπιστικών εισηγήσεων, προκειμένου να διευρύνουν με αντικειμενικότητα τους γνωστικούς τους ορίζοντες», καλούν τους ενδιαφερόμενους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Κώστας Νικολόπουλος. «Το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο είναι ένας από τους ισχυρούς θεσμούς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ένα μεγάλο διαπολιτισμικό σχολείο, το οποίο προσαρμόζεται διαρκώς στα νέα κοινωνικά δεδομένα. Η ανταπόκριση τόσο των εισηγητών-πανεπιστημιακών καθηγητών και εξειδικευμένων επιστημόνων, όσο και των σπουδαστών, παρουσιάζει κάθε χρόνο αξιοσημείωτη άνοδο. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, αποδεικνύει την ορθότητα της πρότασής μας για άμεση ένταξη ανάλογων δομών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εθνικού σχεδιασμού δια βίου παιδείας», τονίζουν στο μήνυμά τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...