Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διήμερο Υγείας και Κοινωνικής Προσφοράς στην Φλώρινα



Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών των Πανεπιστημιακών τμημάτων Φλώρινας (Ο.Ε.Α. του Π.Φ.) στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα υγείας, πρόληψης και εθελοντικής προσφοράς διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα ‘Διήμερο Υγείας και Κοινωνικής Προσφοράς’ στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2012 στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η δράση αυτή, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Φλώρινας, είναι μια πρωτοβουλία η οποία δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές και στους νέους της πόλης να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα υγείας και πρόληψης αλλά και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο συμμετέχοντας στην καθιερωμένη Εθελοντική Αιμοδοσία. Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου ακολουθεί παρακάτω:

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012 
09.00 – 14.30: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας στην Αίθουσα Ι5.

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2012
Μικρό Αμφιθέατρο Παιδαγωγικής Σχολής
12.00 – 12.15: Χαιρετισμοί
Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον HIV από τη MKO PRAKSIS.
12.15 – 13.15: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον HIV
Αλέξανδρος Καπρίνης, Ιατρός - Συντονιστής Προγράμματος Δημόσιας Υγείας Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης, PRAKSIS
Φωτεινή Κελεκτσόγλου, Κοινωνική λειτουργός- Συντονίστρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Πολύιατρείου Θεσσαλονίκης, PRAKSIS

Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης HIV - Προαύλιος χώρος Πανεπιστημίου (μπροστά από τη βιβλιοθήκη)
13.30 – 16.30: Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης της PRAKSIS, θα βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, από τις 13.30 έως τις 16.30 όπου εκπαιδευόμενα στελέχη και εθελοντές της PRAKSIS θα ενημερώσουν για τον HIV και την Ηπατίτιδα C. Παράλληλα, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, να κάνει το γρήγορο τεστ για τον HIV και την Ηπατίτιδα C, δωρεάν και ανώνυμα. Το τεστ γίνεται με στοματικό υγρό και εξάγει αποτελέσματα σε 20 λεπτά.

Συνδιοργανωτές:
Φοιτητικοί Σύλλογοι Π.Τ.Δ.Ε., Π.Τ.Ν., Τ.Β.Σ., Τ.Ε.Ε.Τ.
ΜΚΟ PRAKSIS
Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

Για την Ο.Ε.Α. του Π.Φ.
Κωνσταντίνος Στεργίου

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...