Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: δωρεάν αγαθά και ιατρικές εξετάσεις σε 1.600 οικογένειες


Προσφορές σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Οι δωροεπιταγές θα δοθούν μέσω των μητροπόλεων του νομού και των κοινωνικών φορέων (Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Σύλλογος Πολυτέκνων, Γιατροί του Κόσμου και Μέριμνα των Πτωχών).
Η φιλανθρωπική δραστηριότητα παρουσιάστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία γνωστοποίησε ότι η αξία των τροφίμων υπολογίζεται σε 20.000 ευρώ και των ιατρικών εξετάσεων σε τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Τα πακέτα τροφίμων και τις δωροεπιταγές προσφέρουν γνωστά σούπερ μάρκετ, ενώ τις διαγνωστικές εξετάσεις θα κάνουν δύο ιατρικά κέντρα. Παράλληλα, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, θα επαναληφθεί για δεύτερη χρονιά η δράση για τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά που διαμένουν σε ιδρύματα της πόλης, ενώ θα διανεμηθούν τρόφιμα σε απόρους μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν για την ανακούφιση των απόρων, ενώ υπογραμμίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλες οι ανάγκες για φάρμακα και εμβόλια. «Χρειαζόμαστε 3.500 ευρώ το μήνα μόνο για εμβόλια και όλη η σχετική δράση των Γιατρών του Κόσμου είναι αυτοχρηματοδοτούμενη», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της οργάνωσης για την περιοχή της Θεσσαλονίκης Μελίνα Χαχαμίδου.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της εφημερίδας «Μακεδονία» και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ραδιόφωνα) της πόλης.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...