Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι σε Αετό και Κοπανάκι Μεσσηνίας



Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Αετού διήμερο προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα:

Πέμπτη και Παρασκευή στο αγροτικό ιατρείο Αετού και στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αετού θα γίνουν στο γυναικείο πληθυσμό δωρεάν τεστ Παπανικολάου – προληπτικοί παθολογικοί έλεγχοι και προληπτικοί έλεγχοι Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στο Κοπανάκι , Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου, προληπτικός παιδιατρικός, ορθοπεδικός, οδοντιατρικός και καρδιολογικός έλεγχος των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης την Τετάρτη 12-12-2012 και ώρα 19:00- 21:00 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αετού θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες ιατρικού περιεχομένου. Όπως:
- Σακχαρώδης Διαβήτης – πρόληψη θεραπεία
- Σημασία πληθυσμιακού ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας
- Η αξία του τεστ Παπανικολάου
- Τι ακολουθεί ένα παθολογικό τεστ Παπανικολάου.

Το όλο πρόγραμμα διοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας με τον Προοδευτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» και συμμετέχουν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» , το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Φιλοσοφία και στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πρόληψη και προαγωγή υγείας του τοπικού πληθυσμού. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...