Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κινητό πολυϊατρείο από το "Χαμόγελο του Παιδιού" στα Κύθηρα



Στα Κύθηρα θα βρεθεί το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεχίζοντας το ταξίδι του ανά την Ελλάδα και παρέχοντας υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρική σε παιδιά που τις έχουν ανάγκη.


Από τις 16 έως τις 26 Μαΐου το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στα Κύθηρα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του «Τριφύλλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων για να πραγματοποιήσει προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στα παιδιά του νησιού. Η αποστολή περιλαμβάνει εθελοντές γιατρούς του οργανισμού (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο), οδοντίατρο του Νοσοκομείου και γιατρούς από το νομό Λακωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος, ούτε οφθαλμίατρος αλλά ούτε και ωτορινολαρυγγολόγος. Ο «Ιπποκράτης» προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες αυτές, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα σχολεία που βρίσκονται στη Χώρα, στο Λιβάδι, στους Καρβουνάδες, στα Φράτσια και στον Ποταμό. Στην περσινή επίσκεψη του «Ιπποκράτη» εξετάστηκαν 398 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τα οποία πολλά δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ τους κανένα γιατρό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...