Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πληρωθείτε για online έρευνες - μικρά γράμματα - tips

Paid Surveys ή στα Ελληνικά, πληρωθείτε για να λάβετε μέρος σε online έρευνες. Υπάρχουν sites που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το σπορ. Διαθέτουν το χώρο και τον τρόπο ώστε να συμπληρώνονται οι έρευνες ηλεκτρονικά και με αυτό τον τρόπο προσελκύουν πελάτες που θέλουν να μάθουν τι σκέφτεται ο κόσμος για το προϊόν τους. Επίσης προσελκύουν εμάς, που θέλουμε να πληρωθούμε για να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια έρευνα.



Τι ακριβώς θα κάνω; Τίποτα το σπουδαίο. Θα απαντήστε με ειλικρίνεια στο ερωτηματολόγιο της εκάστοτε εταιρίας. Αυτό προϋποθέτει εγγραφή στο site που φιλοξενεί τις έρευνες. Μόλις γίνει η εγγραφή, θα σας κάνουν κάποιος προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα και τα χόμπι σας. Είναι ο μόνος τρόπος για να κατηγοριοποιηθούν όλοι εκείνοι που θέλουν να λάβουν μέρος στις έρευνες. Είναι λογικό, για ένα αλκοολούχο ποτό, να ερωτηθούν περισσότεροι άντρες και ειδικότερα εκείνοι που δήλωσαν ότι πίνουν 2-3 ποτήρια την εβδομάδα. Ομοίως, για ένα καλλυντικό, θα ρωτηθούν οι γυναίκες.

Είναι ασφαλή τα προσωπικά μου στοιχεία; Εξαρτάται από την εταιρία. Ολόκληρο facebook ακούστηκε ότι κάνει διάφορα με τα στοιχεία μας. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα. Πριν γραφτείτε σε οποιοδήποτε site, φροντίστε να έχετε κάνει μια μικρή έρευνα για την αξιοπιστία του. Θα βρείτε πολλά αποτελέσματα από φόρουμς, καθώς δεν είστε οι μόνοι που θέλουν να πληρωθούν για αυτές τις έρευνες,

Τι ποσά να περιμένω; Εξαρτάται από τη διάρκεια της έρευνας. Για μια έρευνα των 4-5 λεπτών, μπορεί να πληρωθείτε με 0,5-1$. Για μια έρευνα διάρκειας μίας ώρας, ίσως να πληρωθείτε με 10$. Πριν αρχίσει η έρευνα, υπάρχουν συνήθως οι πληροφορίες σχετικά με τη διάρκειά της αλλά και της αμοιβής της.

Πως ξέρω ότι υπάρχει διαθέσιμη έρευνα; Τα περισσότερα sites δουλεύουν με ειδοποιήσεις στο email που έχετε δώσει. Λίγα είναι εκείνα που απαιτούν να μπείτε στη σελίδα τους και να ψάξτε μόνοι σας για διαθεσιμότητα. Επομένως, καλό θα ήταν να τσεκάρετε το mail σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μικρά γράμματα 1: Για να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας, πρέπει αυτά να έχουν φτάσει στο οριζόμενο, από το site, όριο. Μερικά sites έχουν ως όριο τα 10$. Συνήθως κάπου εκεί γύρω κυμαίνονται. Αν είστε ανυπόμονοι, ίσως θα έπρεπε να βρείτε κάτι άλλο για να ασχοληθείτε.

Μικρά γράμματα 2: Κανείς δεν σας εξασφαλίζει σωρεία ερευνών σε εβδομαδιαία βάση. Μπορεί μια μέρα να σας προσκαλέσουν σε 2 έρευνες και μετά να περάσουν δύο εβδομάδες μέχρι να σας ξανακαλέσουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, μερικοί εκ των οποίων είναι οι εξής: έλλειψη ερευνών, δεν πληρείτε τα κριτήρια, έχετε δώσει αναξιόπιστες και αντικρουόμενες απαντήσεις, απάτη του site.

Tip 1: Απαντήστε με ειλικρίνεια. Σε διαφορετική περίπτωση, να θυμάστε τουλάχιστον τι έχετε απαντήσει. Οι εταιρίες δεν είναι αφελείς και εμείς οι έξυπνοι. Αν σε μια ερώτηση για την οικογένειά σας, απαντήσετε ότι έχετε μικρό αδερφό και σε μια παρόμοια ερώτηση στο μέλλον, απαντήσετε ότι δεν έχετε, τότε αυτή η αντικρουόμενη απάντηση καταχωρείται στη black list τους. Με λίγα λόγια, να θυμάστε τι έχετε απαντήσει και συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο.

Tip 2: Το αναφέραμε παραπάνω, αλλά για εμάς πρόκειται για την πιο σημαντική δουλειά που πρέπει κάποιος να κάνει, προτού ασχοληθεί με οτιδήποτε. ΈΡΕΥΝΑ. Ψαχτείτε στο διαδίκτυο. Διαβάστε συζητήσεις και θέματα που αφορούν το site ή την εταιρία με την οποία θέλετε να ασχοληθείτε. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Αν αφιερώσετε 5 λεπτά στην αναζήτηση, θα καταλάβετε το αν η εταιρία είναι αξιόπιστη ή άλλη μια απάτη. Όπως και να έχει, αξίζει να ξοδέψετε πέντε λεπτά από το χρόνο σας.

Μερικά από τα πιο διαδεδομένα και αξιόπιστα paid surveys sites, είναι τα εξής:  GlobalTestMarket, SurveyHead, Synovate, YourFreeSurveys, LightspeedResearch.

Για περισσότερα sites, πραγματοποιήστε αναζήτηση με keywords, paid surveys.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...