Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ryanair: Ευκαιρία να δείτε την Ευρώπη με λίγα ευρώ

Για περίπου ένα χρόνο, η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις από την Ελλάδα με προορισμό όλη την Ευρώπη. Έχει συνάψει συμφωνίες με μεγάλες πόλεις της χώρας μας και προσφέρει ελκυστικά πακέτα για πτήσεις προς το εξωτερικό. Μέσα από αυτό το κείμενο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ειλικρινή και δίκαιη κριτική στην εταιρία χαμηλού κόστους που ακούει στο όνομα Ryanair. Δεν έχουμε κάποιο προσωπικό όφελος από την εταιρία, ούτε επιδιώκουμε να αποκτήσουμε. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου. Εξ΄άλλου, στο ίδιο τσουβάλι είμαστε. Εμείς πετάξαμε με την Ryanair και σας παρουσιάζουμε ορισμένα στοιχεία. Η κρίση δική σας.


Γιατί είναι τόσο φτηνά τα εισιτήρια; Τα εισιτήρια είναι φτηνά γιατί η εταιρία προσφέρει μόνο την μεταφορά. Όσο μεγάλο και αν είναι το ταξίδι, δεν διατίθεται γεύμα ή snack. Επίσης, ο επιβάτης δύναται να μεταφέρει μόνο μια βαλίτσα στο αεροσκάφος, κάτω από το όριο των 10 κιλών. Αν η βαλίτσα υπερβεί το όριο, τότε ο επιβάτης θα πληρώσει το οριζόμενο, από την εταιρία, αντίτιμο. Επίσης, δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας και συγκεκριμένη θέση στο αεροσκάφος, εκτός και αν πληρώσετε για να αποκτήσετε τα αντίστοιχα προνόμια. Με λίγα λόγια, μπαίνετε στο αεροσκάφος, κάθεστε όπου βρείτε και περιμένετε να ξεκινήσει η πτήση.

Είναι ασφαλής η πτήση; Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις υπόλοιπες εταιρίες. Έχει έναν καινούριο στόλο και δεν είχε ποτέ δυστυχήματα. Για τους πιλότους τώρα, αυτό είναι καθαρά θέμα συγκυρίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε τύχει "περίεργους" πιλότους, ακόμα και στις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες. Να είστε σίγουροι πάντως, πως η Ryanair δεν έχει κανένα λόγο να σας "αδειάσει" σε κάποια θάλασσα ή σε κάποιο βουνό.

Διαφέρει σε κάτι άλλο; Ναι. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρίες, η Ryanair χρησιμοποιεί τα δευτερεύοντα αεροδρόμια κάθε πόλης. Φυσικά, όπου υπάρχουν τέτοια. Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη έχει μόνο ένα. Στο Λονδίνο, συνεργάζεται με το αεροδρόμιο του Stansted. Στο Μιλάνο, με το αεροδρόμιο του Bergamo. Αυτές οι κινήσεις μειώνουν το κόστος της πτήσης για την Ryanair (λόγω φόρων και κόστους ενοικίασης) και κατ' επέκταση για εμάς.

Μικρά γράμματα: Έχει υποχρεωτικό web check in, το οποίο χρεώνεται με 6 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε check in ηλεκτρονικά, από 14 μέρες πριν έως λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η πτήση.

Tip 1: Οι τιμές των προϊόντων που πουλά η Ryanair στο αεροσκάφος, είναι υπερβολικά υψηλές. Φροντίστε να έχετε τα απαραίτητα, πριν ανεβείτε στο αεροσκάφος.

Tip 2: Αν είστε από εκείνους που θέλουν γεύμα, άνεση και συγκεκριμένη θέση, τότε η Ryanair δεν είναι για εσάς. Μπορεί να γίνει, αλλά θα πληρώσετε όσα θα πληρώνατε σε κάποια άλλη πτήση, κάποιας άλλης εταιρίας. Η Ryanair απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να κάνουν ένα μικρό ταξίδι, με ένα σάκο ή μια μικρή βαλίτσα. Εξ΄ άλλου, είναι δύσκολο πλέον για τους περισσότερους να κάνουν ταξίδια που υπερβαίνουν τη μία εβδομάδα. Συμβιβαστείτε με λιγότερες μέρες, αλλά πολλούς περισσότερους προορισμούς.

Προορισμοί από Ελλάδα:

Βόλος: Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Ρώμη (Ενδεικτικά: Βόλος - Μιλάνο, 25/9/2011 12€)

Κέρκυρα: Λονδίνο (Ενδεικτικά: Κέρκυρα - Λονδίνο 15/9/2011 136,48€)

Κρήτη: Φρανκφούρτη, Μιλάνο (Ενδεικτικά: Χανιά - Μιλάνο 23/9/2011 57,99€)

Κως: Μπάρι, Μπολόνια, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Κάουνας, Λίβερπουλ, Μιλάνο, Όσλο
(Ενδεικτικά Κως - Όσλο 25/9/2011 91,48€)

Ρόδος: Μπολόνια, Βρέμη, Βρυξέλλες, Κάλιαρι, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Κάουνας, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μιλάνο, Πίζα, Ρώμη, Στοκχόλμη (Ενδεικτικά: Ρόδος - Στοκχόλμη 27/9/2011 57,99€)

Θεσσαλονίκη: Μπάρι, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Μιλάνο, Όσλο, Ρώμη, Στοκχόλμη
(Ενδεικτικά: Θεσσαλονίκη - Όσλο 27/9/2011 32.99€)

Όπως καταλαβαίνετε, οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Επωφεληθείτε από τις τιμές της Ιρλανδικής εταιρίας και καλό σας ταξίδι. Επίσημο site Ryanair.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...