Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας - η ιστορία των ενόπλων δυνάμεων

Πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό, μόλις αντικρίσαμε τις φωτογραφίες από την τεράστια συλλογή του κ. Ντόντου Κανέλλου. Θελήσαμε να δημοσιεύσουμε τούτο το άρθρο, για να ζητήσουμε τη βοήθεια όποιου μπορεί να τη προσφέρει, δωρίζοντας αντικείμενα που έχουν σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και όχι μόνο. Θέλουμε επίσης να αφυπνίσουμε την πολιτεία, μήπως και φιλοτιμηθεί κάποτε και επιβραβεύσει τέτοιες κινήσεις που κρατούν στην επιφάνεια την πλούσια ιστορία της χώρας μας. Τη συλλογή μπορείτε να τη δείτε στο group του Ιστορικού Συλλέκτη Βέροιας, στο facebook. Εκεί βρίσκονται αναρτημένες περισσότερες από 700 φωτογραφίες. Βοηθήστε όπως μπορείτε την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια του κ. Κανέλλου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο τηλέφωνο 6942578628 και στο email varonos65@gmail.com



Ο κ. Κανέλλος είναι απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, όπου υπηρέτησε από το 1982 έως το 2008. Προέρχομαι από οικογένεια η οποία στελέχωσε την Χωροφυλακή και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου και συνεχίζει ακόμη και σήμερα.

Στην τεράστια αυτή συλλογή, θα βρείτε στολές του Β΄Π.Π. από όλα τα σώματα και τα όπλα, στολές Γερμανών, Βρετανών και Ρώσων στρατιωτών, μετάλλια, ντοκουμέντα, φωτογραφίες και γενικότερα αντικείμενα που μαζεύτηκαν με πολύ μεράκι και αγάπη. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...