Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εσύ λες photoshop, εγώ λέω Gimpshop

 
Σήμερα σας παρουσιάζουμε την ιστοσελίδα Osalt.com. Η προαναφερθείσα ιστοσελίδα πάει κόντρα στο ρεύμα και συγκεντρώνει τα καλύτερα open source προγράμματα που κυκλοφορούν. Γιατί για παράδειγμα, να χρησιμοποιείτε "σπασμένο" το photoshop, όταν μπορείτε να χρησιμοποιήστε δωρεάν το gimpshop. Πάμε να αναλύσουμε διεξοδικά τη σελίδα και να δούμε αν και τι, μπορεί να μας προσφέρει.



Φιλοσοφία: Νομίζω πως η φιλοσοφία του osalt, προσεγγίζει τη φιλοσοφία του ΌλαFree. Αφού μπορείς να το βρεις τζάμπα, γιατί να το πληρώνεις; Και δεν μιλάμε για προγράμματα που έφτιαξε με πολύ κόπο και μεράκι κάποιος προγραμματιστής. Μιλάμε για προγράμματα που ανέπτυξαν μεγάλες εταιρείες, που τόσα χρόνια καπηλεύονται τον κόπο των προγραμματιστών και έχουν εγκλωβίσει τους καταναλωτές σε ένα τριπάκι ανούσιας κατανάλωσης.Φυσικά και υπάρχουν προγράμματα που αξίζει να πληρώσεις. Φυσικά και υπάρχουν εταιρείες των οποίων η φήμη, δικαιολογείται απόλυτα. Αλλά δεν αντέχουμε αυτό το κλειστό club. Πέντε-έξι εταιρείες να κυβερνούν το διαδίκτυο. Θέλουμε εναλλακτικές.

Open Source: Τι σημαίνει τώρα αυτό; Open Source σημαίνει ανοιχτός κώδικας, δηλαδή μπορώ να πάρω τον κώδικα του προγράμματος και να τον αναπτύξω περαιτέρω, πράγμα που δεν γίνεται με όσα προγράμματα αγοράζεις. Τον αναπτύσσει ο ένας, τον αναπτύσσει ο άλλος, κάτι καλό θα βγει. Κορυφαίο παράδειγμα το λογισμικό Linux. Χρόνια τώρα πονοκεφαλιάζει τους "μεγάλους".

Ποιότητα προγραμμάτων: Ανάμεσα σε μια τέτοια, τεράστια ποικιλία, θα βρείτε προγράμματα που αξίζουν και προγράμματα που είναι σκάρτα. Η ποσότητα είναι μεγάλη και μπορείτε να δοκιμάσετε. Πολλοί χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα αντί να αγοράζουν τα έτοιμα ή να τα χρησιμοποιούν σπασμένα.Θα βρείτε διαμάντια αλλά θα βρείτε και άνθρακες. Νόμος της αγοράς, πιστεύουμε.

Ασφάλεια: Ασφαλέστατη ιστοσελίδα. Κάθε πρόγραμμα σκανάρεται για ιούς και παίρνει έγκριση για δημοσιοποίηση. Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε.

Τι θα βρω: Τα πάντα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και καλύπτουν όλο το φάσμα των προγραμμάτων. Για οποιοδήποτε πρόγραμμα κυκλοφορεί στην αγορά, υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Σας το λέει κιόλας. Είναι εύκολο και απλό.

Σχόλια: Τεράστιο πλεονέκτημα. Τα σχόλια είναι ανοικτά και μπορείτε να γράψετε την κριτική σας για κάθε πρόγραμμα. Έτσι, δημιουργείται μια πρώτη εντύπωση για το τι πρόκειται να "κατεβάσετε".
Υπάρχει επίσης βαθμολόγηση των προγραμμάτων.

Λίγα λόγια: Είναι στο χέρι του καθενός. Άλλος βολεύεται με windows, άλλος με linux. Περί ορέξεως...
Εμείς το χρησιμοποιούμε ήδη και έχουμε μείνει ικανοποιημένοι. Μην ξεχνάμε πως είναι δωρεάν. Μην περιμένουμε το καλύτερο να είναι και free. Αν και πολλές φορές είναι. Οι εκτιμήσεις δικές σας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...