Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μην το πετάς, χάρισέ το

 
Σας παρουσιάζουμε την ιστοσελίδα xariseto.gr. Σκοπός της σελίδας είναι η ανταλλαγή προϊόντων μέσω αγγελιών. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη ιστοσελίδα του είδους, με πολλές επιτυχημένες συναλλαγές. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Για αρχή, μερικά στατιστικά στοιχεία. Απαριθμεί 30.000 μέλη, 49.000 αγγελίες και βρίσκεται "στον αέρα" εδώ και 42 μήνες. Έχει βραβευτεί για την προσφορά του και τις πρωτοποριακές κινήσεις του.

Πάμε τώρα σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Το site έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς σε ότι αφορά στις αγγελίες. Και πολύ καλά κάνει, συμπληρώνουμε εμείς. Προφυλάσσει τα μέλη του αλλά και το ίδιο. Για ορισμένες κατηγορίες, απαιτούνται σχετικές άδειες και πιστοποιήσεις. Οι αετονύχηδες είναι πολλοί και καραδοκούν σε κάθε γωνία.

Αφού κάνετε την εγγραφή σας, μπορείτε να αναρτήσετε κάποια αγγελία ή να εκδηλώσετε ενδιαφέρον σε κάποια άλλη. Υπάρχει όριο ενδιαφέροντος έτσι ώστε τα αντικείμενα που χαρίζονται να μην καταλήγουν στα ίδια άτομα. Ο παραλήπτης έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να διαχειρίζεται ο ίδιος τους τρόπους αποστολής των προϊόντων. Το site δεν επεμβαίνει καθόλου σε αυτό.

Όπως σε όλα τα sites ανταλλαγών, έτσι και εδώ ήταν αναγκαία η ύπαρξη του feedback.  Όταν παραλάβουμε κάποιο αντικείμενο, απαντάμε άμεσα στο θέμα και πατάμε το κουμπί "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στο πρώτο ποστ της αγγελίας του μέλους που χάρισε. Όταν χαρίσουμε κάποιο αντικείμενο απαντάμε άμεσα σε ποιον το δώσαμε. Αφού το μέλος που παρέλαβε πατήσει το κουμπί "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" κλειδώνουμε την αγγελία.. Σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης, πρώτα συζητάμε με τους εμπλεκόμενους και έπειτα ενημερώνουμε το site. Πολλά μπορούν να γίνουν και να μην ευθύνεται αποκλειστικά ο εμπλεκόμενος.

Μπορείτε να βρείτε άπειρα αντικείμενα, κάθε λογής και γούστου. Μπορείτε επίσης να χαρίσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε αλλά τα οποία θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε άλλους.
Είναι τέτοιοι οι καιροί που τέτοιες κινήσεις λύνουν χέρια.

Το site έχει προβεί κατά καιρούς σε χαριστικά παζάρια και διάφορες εκδηλώσεις. Έχει φιλοξενηθεί σε πολλά Μ.Μ.Ε. και έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω τηλεφώνου ή μέσω του site. Δεν χρειάζεται να είστε επιφυλακτικοί για τίποτα. Μόνο για τους αετονύχηδες. Αλλά αργά ή γρήγορα, ξετρυπώνονται και διαγράφονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...