Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερωτική εκστρατεία κατά του AIDS στην Αλεξανδρούπολη

http://ekafeneio.files.wordpress.com/2011/06/aids_gif2.jpg 
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στηρίζει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών όλων των ηλικιών, και κυρίως των νέων, σε θέματα υγείας, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό συμμετέχει ενεργά στην ενημερωτική εκστρατεία κατά του AIDS με θέμα: «Αλυσίδα ζωής – Δώστε τα χέρια» που υλοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, η Αλεξανδρούπολη αποτελώντας τον τελευταίο σταθμό της εκστρατείας φιλοξενεί την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, μπροστά στο Δημαρχείο, κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και εθελοντές των υπηρεσιών υγείας, αρμοδιότητας της 4η Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, όπου θα πραγματοποιήσουν από κοινού σειρά ενημερωτικών δράσεων.

Συγκεκριμένα, μπροστά στο Δημαρχείο θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο, από όπου θα μοιράζονται φυλλάδια στους διερχόμενους πολίτες, ενώ στο πλαίσιο της δράσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για το AIDS σε καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης, σε καφετέριες, σχολεία, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Η ενημέρωση θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωπος του Δήμου θα ανάψει το πρώτο κερί του συμβόλου red ribbon που θα σχηματιστεί για τις ανάγκες της ενημερωτικής εκστρατείας κατά του AIDS. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Όσοι  δημοσιογράφοι επιθυμούν  να έχουν μεγαλύτερη πληροφόρηση σχετικά  με την ενημερωτική  εκστρατεία κατά του  AIDS μπορούν να καλέσουν την κ. Φανή Γκόμα, υπεύθυνη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στη Θεσσαλονίκη, στο τηλέφωνο 6974 112244.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...