Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε Μαγνησία και Σποράδες

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα συνεχίστηκε χθεςτο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων με την παράδοση 46.478 κιλών μακρύσπερμου ρυζιού, το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε Φορείς προκειμένου οι ίδιοι με τη σειρά τους να τα διαθέσουν σε απόρους στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η παράδοση γραβιέρας ΠΟΠ Κρήτης από την Ειδική Επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και πρόκειται να διανεμηθούν 65.870 κιλά ζυμαρικά την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι Φορείς είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στη διάθεση των τροφίμων με αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις ως εξής:

Στα σιτιζόμενα άτομα διανέμονται 9 κιλά ανά άτομο

Στα άπορα άτομα διανέμονται 15  κιλά ανά άτομο

Στις οικογένειες διανέμονται κλιμακωτά ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών από ελάχιστο 15 κιλά έως μέγιστο 78 κιλά για οικογένεια με 17 μέλη.

Η 3μελής Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας μετά την επίβλεψη των παραδόσεων σε επόμενο στάδιο θα προχωρήσει στην διαδικασία επιτόπιου ελέγχου των φορέων για την επιβεβαίωση της ορθής εφαρμογής του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας δήλωσε ότι: «Σε μια εποχή δύσκολη οφείλουμε να αναζητούμε τρόπους ανακούφισης των συμπολιτών μας και να σταθούμε με αλληλεγγύη κοντά σε εκείνους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...