Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι ομογενείς βοηθούν τις ευπαθείς ομάδες της Ελλάδας


Ομογενείς στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης κινητοποιούνται για να αποσταλεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού, κυρίως σε παιδιά, ηλικιωμένους και άστεγους. Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Μαρίας Κράτσα και των Λεωνίδα Κοραχάη και Χρήστου Τριπουλά, στελεχών της ελληνορθόδοξης κοινότητας «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» στο Κουίνς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια και αποφασίστηκε η σύσταση 11μελούς Ελληνοαμερικανικής Ανεξάρτητης Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.


«Σε πρώτη φάση, θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα για να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κράτσα, σημειώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε με σχολεία και τοπικές αρχές, ώστε η βοήθεια να δίνεται απευθείας σε όσους έχουν πράγματι μεγάλη ανάγκη».

Η κ. Κράτσα ανέφερε επίσης ότι «μόλις η επιτροπή κατοχυρωθεί νομικά, θα ζητήσουμε τη συνεργασία μεγάλων ομογενειακών φορέων, ώστε να υπάρξει εκστρατεία και για συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να δίνονται για τις βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «ο ρόλος της επιτροπής θα είναι συντονιστικός, προκειμένου να ενεργοποιηθούν άτομα και οργανισμοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν σημαντικά την όλη προσπάθεια, βοηθώντας έμπρακτα συμπατριώτες μας στην Ελλάδα».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...