Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ξενοδοχεία για άστεγους στη Θεσσαλονίκη

 

Ξενοδοχεία-κοιτώνες πρόκειται να ανοίξουν στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αθήνα. Στόχος η απορρόφηση των εκατοντάδων νέων αστέγων, που κατακλύζουν τους δρόμους. Πρόκειται για το πρώτο από σειρά μέτρων που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του εντεινόμενου πλέον με δραματικούς ρυθμούς κοινωνικού φαινόμενου των αστέγων.

Μετά τις γιορτές το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και θέτει για πρώτη φορά τους πυλώνες μιας ευρύτερης πολιτικής για τους αστέγους, με στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο και να προληφθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον όσο αυτό είναι εφικτό.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του protothema.gr, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει προχωρήσει στη χαρτογράφηση των αστέγων, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Υγείας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Μάρκου Μπόλαρη.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της πολιτικής για τους αστέγους καλούνται να διαδραματίσουν εκτός από το Υπουργείο Υγείας και τους φορείς που υπάγονται σε αυτό, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσω του θεσμού της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρμοδίων τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του το υπουργείο Υγείας, ώστε να εντοπιστούν αυτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να παραχωρηθούν σε προγράμματα υποστήριξης αστέγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ξενοδοχεία θα εξυπηρετούν προσωρινά άτομα που βρέθηκαν σε συνθήκες περιθωριοποίησης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιχειρήσουν την επανένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...