Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Όταν οι Βρυξέλλες συνάντησαν την... Πελοπόννησο


Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια του“Winter Wonders”   και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Plaisirs d’Hiver», όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.

Το “Winter Wonders” διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Βρυξελλών και τον Οργανισμό Τουρισμού Βρυξελλών. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη xριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και η προσέλευση κοινού υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων 20% είναι τουρίστες. Με μεγάλη και σημαντική διεισδυτικότητα στα εθνικά άλλα και διεθνή ΜΜΕ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου-Λουξεμβούργου, το Σύλλογο Πελοποννησίων Βελγίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος διοργάνωσε γαστρονομική επίδειξη Πελοποννησιακού γεύματος  στα πλαίσια του Winter Wonders αλλά την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συνδυασμό με την διανομή φυλλαδίων τουριστικού περιεχομένου για όλη την Πελοπόννησο από το περίπτερο που διατηρεί.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 4-6 μμ παρουσιάστηκαν Πελοποννησιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελών και το Σύλλογο Πελοποννησίων ο Μοριάς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Δημητρακόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία της ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια 5-9 μμ και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος  παρουσιάστηκε ένα Πελοποννησιακό γεύμα το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους. Συγκεκριμένα η αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος αποτελούμενη από το βραβευμένο με αστέρι Michelin Πελοποννήσιο chef Νικόλας Τσικνάκος και τους executive chef Γκουλίνας Γιάννης, Ιωάννης Παινέσης παρουσίασαν μια Πελοποννησιακή σούπα από τραχανά με ταυτόχρονη μετάφραση στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

Οι chef κατάφεραν να προσφέρουν μερίδες σούπα τραχανά, Πελοποννησιακό κρασί, χοιρινό παστό και λουκάνικο, κεφαλογραβιέρα και παστέλι σε 1000 άτομα που πέρασαν από την πλατεία των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ενώ το γεγονός κατέγραψαν τουριστικοί συντάκτες που είχαν προσκληθεί από το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου-Βρυξελλών.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προσφορά των επιχειρήσεων ζυμαρικά Μανίκας, αλλαντικά Στάθης, παστέλι Παπαδοπούλου Έυμελιν, τυροκομείο Μπίτσικας και οινοποιείο Μποσινάκης Φώτης.

Η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Βελγίου- Βρυξελλών ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  για την άμεση ανταπόκριση και τη διενέργεια των πρωτότυπων  εκδήλωσεων με επίκεντρο την Πελοπόννησο που προέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα.

Οι σειρά των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου όπου θα γίνει επίδειξη γευσιγνωσίας Πελοποννησιακών κρασιών πάλι από τον chef Νικόλα Τσικνάκο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...