Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη για ''πάρε-δώσε'' από δεύτερο χέρι



«Πάρε - Δώσε», ( Δημ. Γούναρη 12, τηλ: 2310 -223.521) Το «Βιβλιοδισκοπωλείο μεταχειρισμένων ειδών», όπως ορίζει το κατάστημά του ο Παναγιώτης Τελλίδης σε τίποτα δεν θυμίζει παραδοσιακό παλαιοπωλείο, αφού διαφέρει τόσο η ταξινόμηση των αντικειμένων όσο και η μυρωδιά του χώρου. Ο ιδιοκτήτης του άλλωστε δεν ενδιαφέρεται για παλιά συλλεκτικά αντικείμενα αλλά για ενδιαφέροντα μεταχειρισμένα αντικείμενα που μπορούν να πωληθούν σε χαμηλότερη τιμή.


«Παλαιοβιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης», (πλ. Αγίου Παντελεήμονος 5, -Ροτόντα, τηλ: 2310-218049) Η κ. Δέσποινα Καραμουζά αγοράζει και πουλάει παλιές εφημερίδες και περιοδικά, καρτ - ποστάλ, ιστορικές εγκυκλοπαίδειες, παλιά -100 ετών και πάνω- βιβλία ξενόγλωσσα και ελληνικά, αλλά και νεώτερα βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας από δεύτερο χέρι.

«ANTICHIC», (Αιμ. Γρεβενών 7, Ναυαρίνο, τηλ: 2310 284.304). Η ιδέα ξεκίνησε από την αγάπη του «ροκά» καταστηματάρχη για τα μεταχειρισμένα ρούχα και απευθύνεται σε όσες και όσους συμφωνούν ότι τα μεταχειρισμένα -κυρίως δερμάτινα σακάκια και τζιν παντελόνια- έχουν καλύτερη εφαρμογή από τα καινούργια. Στη συλλογή του υπάρχουν επίσης πουκάμισα, μπλουζάκια, και ωραία vintage αξεσουάρ.

«Παλαιοπωλείο Exlibris», (Αλ. Σβώλου 55, τηλ: 2310 - 260.615, 2310- 720.577, e-mail: exlibris05@spark. net.gr)Στο υπόγειο παλαιοπωλείο του κ. Βουλγαρίδη κάτω από την σκόνη, κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός! Θα βρείτε βιβλία (μερικά πολύ παλιά του 18ου και του 19ου αιώνα), εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και γραμματόσημα, γκραβούρες, καρτ-ποστάλ, αφίσες και παλιά νομίσματα που κοστίζουν από 3 ως και 3.000 ευρώ!

«Second Hand Music», (Δημ. Γούναρη 28 , Ναυαρίνο, τηλ: 2310- 273 222) Ο ηχολήπτης Θοδωρής Κίοσης αγοράζει, πουλάει και ανταλλάσσει μεταχειρισμένους δίσκους, βινύλια και CDs της παγκόσμιας δισκογραφίας, με έμφαση κυρίως στα συλλεκτικά κομμάτια. Το κατάστημα δουλεύει με ένα στάνταρ πελατολόγιο συλλεκτών από 25 -60 χρόνων, στο οποίο προστίθενται συνεχώς νέα μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό και οι τιμές του κυμαίνονται από 50 λεπτά ως 50 ευρώ.

«Αμερικάνικη Αγορά», (Μοναστηρίου 4, Βαρδάρι) Η αγορά, που άνοιξε πριν από 40 χρόνια και βάλε, βρίσκεται μέσα στη στοά και τα μαγαζάκια της λειτουργούν καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. ΄Ατομα κάθε ηλικίας και φύλου, αλλά και τουρίστες σε γκρουπ, φοιτητές και φαντάροι -η αγορά φημίζεται για την μεγάλη ποικιλία της σε στρατιωτικά είδη- ντύνονται εδώ με μεταχειρισμένα ρούχα. Θα βρείτε από μπαλάσκες, φόρμες, σακίδια, σακάκια, στρατιωτικά παγούρια και ζώνες του ΄40, μέχρι δερμάτινα, παλτά, κουστούμια, καπέλα και καμπαρντίνες, αλλά και υπνόσακους, ορειβατικά και εκδρομικά είδη κλπ.

«Era Antica» (Νικ. Φωκά 25 & Τσιμισκή, τηλ: 2310-232-222) Εξειδικευμένο κατάστημα σε έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά των αρχών του 20ου αιώνα (αρ νουβό, αρ ντεκό και Μπίντερμάιερ) που τα επιλέγει και τα εισάγει η ίδια η κ. Εφη Κώνστα από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Θα βρείτε επίσης κοσμήματα και αξεσουάρ αρ ντεκό.

«Μνήμες», (Προσφυγική Αγορά 18 - Μπιτ Παζάρ2310-239566) Τα αντικείμενα που θα βρείτε εδώ είναι όλα προπολεμικά (από το 1880 το παλιότερο) και σε αρίστη κατάσταση αφού το κατάστημα ειδικεύεται στη συντήρησή τους. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επίπλων από τα τέλη του 19ου αιώνα που εισάγονται αποκλειστικά από την Αγγλία και τη Γαλλία, φωτιστικά, διακοσμητικά και διάφορα είδη σπιτιού επίσης φωτογραφικές μηχανές και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

via

4 σχόλια:

  1. Δεν εχει το βασικο !!
    Που ειναι και δωρεαν και πολυ μεγαλος χωρος
    Το ΧΑΡΙΣΟΜΑΖΑΓΟ του www.dwse-pare.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η BellArt Boutique είναι ένα conceptual shop, που έχει σκοπό να φέρει το στυλ και τη διαχρονική μόδα σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό, δίνοντας μία διαφορετική νότα στην καθημερινότητά μας.

    Με βασική ιδέα την ποιότητα σε προσιτό κόστος, επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε τη φιλοσοφία του Slow Shopping, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να βρουν επιλεγμένα προϊόντα και αξεσουάρ ρουχισμού Outlet και Second Ηand γνωστών οίκων μόδας, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν σε εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, αλλά και να απολαύσουν ζωντανά συναυλίες επιλεγμένων καλλιτεχνών.

    Η BellArt Boutique είναι ένας χώρος πολυλειτουργικός, ένας τόπος συνάντησης για ανθρώπους, που συμμερίζονται τη φιλοσοφία της εποχής.

    http://bellartboutique.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. BellArt Boutique
    Βηλαρά 7 με Βαλαωρίτου γωνία,
    3 όροφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...