Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Taxibeat: η ελληνική καινοτομία στην εύρεση ταξί

 
Ονομάζεται Taxibeat. Είναι μια καινοτόμος εφαρμογή για smartphones που μάλλον θα αλλάξει τις μεταφορές μας. Βοηθά οι πολίτες να βρίσκουν άμεσα και με ασφάλεια taxi (αξιολογημένα από άλλους χρήστες), αλλά και οι οδηγοί να βρίσκουν απευθείας πελάτες χωρίς μεσάζοντες, ασυρμάτους και επισφάλειες.


Λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, αναπτύσσεται πλέον και σε άλλες χώρες της Ευρώπης! Η συνδρομή σε εταιρεία taxi δεν είναι πια μονόδρομος… 

Τα θετικά που προσφέρει το Taxibeat στους επιβάτες:

1)Είναι δωρεάν.
2)Τους βοηθά να επιλέγουν το ταξί που προτιμούν μόνο με 2 αγγίγματα στην οθόνη του smartphone. 3)Καταργεί τους ενδιάμεσους. Η «επικοινωνία» γίνεται κατευθείαν μεταξύ πελατών και εγγεγραμμένων οδηγών. Στην οθόνη του κινητού εμφανίζονται όλοι οι διαθέσιμοι οδηγοί, με πολλές πληροφορίες και αξιολογήσεις: όνομα/φωτό οδηγού, απόσταση του από εσένα, μοντέλο αυτοκινήτου, και βαθμολογία από άλλους χρήστες. Ετσι, υπάρχει η ασφάλεια ότι ο πελάτης καλεί έναν επώνυμο οδηγό, ο οποίος συμμετέχει σε μια κοινότητα επαγγελματιών που κρίνονται από πελάτες.

Η υπηρεσία είναι απολύτως δωρεάν και το ταξίμετρο αρχίζει να γράφει όταν ο πελάτης επιβιβαστεί –σα να το είχε βρει στο δρόμο.

Τα θετικά για τους οδηγούς:

1)Εχει χαμηλή χρέωση. Προμήθεια 0,49 για κάθε πελάτη που κερδίζει από το Taxibeat.
2)Καταργεί τις τηλεφωνικές κλήσεις και τους ασυρμάτους.
3)Παρέχει ασφάλεια. Δημιουργία community: Την ώρα που καλεί ένας πελάτης, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τα σχόλια που έχουν κάνει γι αυτόν άλλοι συνάδελφοι, και να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την κλήση. «Αρκεί στο τέλος της διαδρομής να ενημερώνεις το σύστημα αν είχες εσύ κάποιο πρόβλημα μαζί του».
4)Τηρείται πλήρες ιστορικό για τις όλες τις διαδρομές με στατιστικά στοιχεία και χάρτες.

Οι συνεπείς οδηγοί και επαγγελματίες επιβραβεύονται από τους ίδιους τους πελάτες που τους βαθμολογούν: Οι υψηλές βαθμολογίες από πελάτες κάνουν τους επόμενους να τους προτιμήσουν και πάλι.

Στο βίντεο υπάρχει επίδειξη του application:
http://www.taxibeat.com/how/

Το taxibeat είναι μια καινοτόμα ιδέα των Νίκου Δρανδάκη και Νίκου Δαμηλάκη, ενώ στην αρχική ομάδα ανάπτυξης συμμετέχει και ο Κωστής Σακκάς.


Δείτε τι έγραψε το καλοκαίρι το BBC για την ελληνική ιδέα:
http://www.bbc.co.uk/news/business-13938302

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...