Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

35.000 νέες θέσεις σε δήμους για ανέργους


Ένα νέο πρόγραμμα ξεκινά, το οποίο θα διαρκέσει έως το 2014, θα έχει συνολικό ύψος 1,5 δισ. ευρώ και θα αφορά συνολικά 120.000 άτομα. Σε κοινή συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, ανακοίνωσαν  την έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους όπου προβλέπεται να απασχοληθούν 35.000 άνεργοι μέσα στο 2012. Το πρόγραμμα αφορά την απασχόληση ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα για έργα τοπικής κλίμακας που θα υλοποιούν οι δήμοι. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.


Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα θα αμείβονται με 625 ευρώ «καθαρές» μηνιαίες αποδοχές, μέχρι 135 ημερομίσθια τον χρόνο και θα επιλέγονται με τη σειρά κατάταξης σε κυλιόμενο πίνακα του ΟΑΕΔ που θα λαμβάνουν έπειτα από μοριοδότηση.  Ποιές ειδικότητες αφορά: Οι ειδικότητες αφορούν αποκλειστικά τεχνικά επαγγέλματα και  είναι:

οικοδόμοι, σιδεράδες, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί,
εργάτες γενικών καθηκόντων.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.OAED.gr), των ΚΕΠ ή και των δημοτικών υπηρεσιών. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δημοσιευτεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς τους εγγεγραμμένους ανέργους όλων των ηλικιών. Οι νέοι άνεργοι από 18-29 ετών θα πριμοδοτούνται με μόρια ενώ το 75% των απασχολούμενων στα προγράμματα αυτεπιστασίας θα αποτελείται από ανειδίκευτο προσωπικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...