Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις για τους πρώτους 50 ασθενείς

Πριν πάτε στο γιατρό σας ρωτήστε εάν στους πρώτους 50 τυχερούς οι οποίοι δεν θα πρέπει να πληρώσουν για τις εξετάσεις τους. Αυτό συμβουλεύει όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ κλπ.) ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση του ο ΙΣΘ αναφέρει ότι "ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι από 1/1/2012 οι ιατροί που συνεβλήθησαν με τον ΕΟΠΥΥ έχουν δικαίωμα να σας εξετάζουν μέχρι εξαντλήσεως 50 ραντεβού εβδομαδιαίως χωρίς οικονομική υποχρέωση δική σας. Για το λόγο αυτό όταν κλείνετε ραντεβού με συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διασαφηνίζετε εάν θα εξεταστείτε εντός του αριθμού των ασθενών που δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά. Επιπλέον σας γνωστοποιούμε ότι δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν όλοι οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί της πόλης που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ιατροί που μέχρι 31/12 είχαν συμβάσεις με τα ταμεία σας (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ κλπ.) καθώς και όσοι ιατροί πιστοποιήθηκαν ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον για να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά. Στους ιατρούς αυτούς ο ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλει αποζημίωση για την εξέτασή σας. Ο Ι.Σ.Θ παρακαλεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να διευκρινίζουν τα παραπάνω πριν την επίσκεψή τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Για την επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, ο Ι.Σ.Θ κάνει προσπάθειες ώστε ο ασφαλισμένος να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ κατά το ποσοστό του κρατικού τιμολογίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων".


via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...