Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Προκήρυξη 5000 θέσεων για γιατρούς


Στην προκήρυξη 5000 θέσεων γιατρών που θα συνεργασθούν με τον νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, εκ των οποίων οι 2000 θα είναι νέοι και χωρίς μεγάλη εμπειρία, θα προχωρήσει εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δέλεαρ που θα θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτός των άλλων και για να καμφθεί το μέτωπο των γιατρών που τάσσονται κατά του ΕΟΠΥΥ λόγω χαμηλών αμοιβών.

Οι τελικές προσλήψεις αναμένεται να γίνουν με διαγωνισμό αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι θα πριμοδοτηθούν οι νέοι γιατροί.

Από τους 5000 γιατρούς, οι 2000 θα είναι νέοι χωρίς εμπειρία και χωρίς να διαθέτουν δικό τους ιατρείο, ενώ βασικό κριτήριο αναμένεται να είναι οι γνώσεις αλλά και ο βαθμός του πτυχίου τους.

Με βάση τις φιλοδοξίες του υπουργείου Υγείας, οι νέοι γιατροί που θα εισαχθούν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ μετά από όλες τις διαδικασίες, θα αξιοποιηθούν και για την πρόληψη των ασθενειών στο γενικό πληθυσμό.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν η έμπνευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα περάσει το σκόπελο της ΝΔ, δεδομένου ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση και εκτιμά πως η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν δικαιούται να κάνει προσλήψεις.

Τελικός πάντως στόχος της κυβέρνησης είναι όπως φαίνεται το σύνολο των συνεργαζόμενων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ να μην ξεπερνά τις 15.000, καθώς υπολογίζεται ότι θα διατηρηθούν οι 6000 του ΙΚΑ, συν 4000 που έχουν κάνει αίτηση για να συνάψουν σύμβαση με τον φορέα (πρώην του ΟΠΑΔ), συν οι 5000 που θα προσληφθούν μέσω της προκήρυξης.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...