Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις σε ηλικιωμένους


Αρχή μιας σημαντικής συνεργασίας με το Δήμο Ιωαννιτών αποτελεί η παρουσία στα Γιάννινα της ιατροκοινωνικής ομάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.
Τα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ομάδας βρίσκεται στα Γιάννινα για να πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας της περιοχής.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο σε συνεργασία με δημοτικές αρχές και τοπικούς καππαδοκικούς συλλόγους.
Σε αυτό το πλαίσιο η ιατροκοινωνική ομάδα βρίσκεται στα Γιάννινα με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών. Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Θεοφάνη Ισακίδη και της προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων Αναστασίας Παπάζογλου με το Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον κ. Φίλιο, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης ενός ανταμώματος σωματείων και απογόνων προσφύγων της περιοχής. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.
Κοντά στην τρίτη ηλικία

Η ιατροκοινωνική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας. Οι εξετάσεις που θα γίνουν είναι μέτρηση χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου, ούρων και αρτηριακής πίεσης, οδοντιατρικός έλεγχος, έλεγχος Ω.Ρ.Λ., γενική εξέταση από Γενικό Γιατρό για παθολογικά αιτία, εξέταση από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό με την χρήση μηχανήματος dopler αγγείων, οφθαλμολογικός έλεγχος και καταγραφή φαρμάκων.

Σήμερα, Σάββατο, θα πραγματοποιούνται δωρεάν εξετάσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας στη Νεοκαισάρεια και θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Μπάφρα, όπου και θα γίνει κατ’ οίκον εξέταση της Λέγγως, της τελευταίας επιζήσασας που γεννήθηκε στις αλησμόνητες πατρίδες. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και στην Κόνιτσα.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Θεοφάνης Ισακίδης, είναι πραγματικά τιμή που ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την πρωτοβουλία, που ουσιαστικά αναδεικνύει την ανθρωπιά και το φιλότιμό μας. Μάλιστα, χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση την στήριξη της δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων Αναστασία Παπάζογλου ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ένωση που συμπεριέλαβε το Νομό Ιωαννίνων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μαριάννα Λάζου via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...