Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

 Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Αθήνα

Ανοίγει από την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, στις 7 την «αγκαλιά» του για τους ανασφάλιστους, ανέργους και οικονομικά δυσπραγείς της Αθήνας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αρχιεπισκοπή. Θα στεγάζεται σε κτίριο του Συλλόγου, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113,«Ένας στους τέσσερις είναι σήμερα ανασφάλιστος, ενώ 350.000 συμπολίτες μας χρωστούν στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν υγειονομική κάλυψη οι ίδιοι, ή συγγενείς τους. Επιπλέον, το φαινόμενο των νέο-αστέγων, δηλαδή πρώην επιχειρηματιών και εμπόρων που πτώχευσαν, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, και προσθέτει: «Προσθέστε σε αυτούς και όλους τους άνεργους. Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους».

Ειδικά για τους αστέγους, γιατροί του ΙΣΑ με οχήματα της Αποστολής θα μεταβαίνουν στους χώρους προσωρινής τους στέγασης για την παροχή βασικών ιατρικών υπηρεσιών.

Την αύξηση των αναγκών σε φαγητό, στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» που συνεργάζεται με τον ΙΣΑ για τη δημιουργία του Ιατρείου, Κωνσταντίνος Δήμτσας. «Από 5.000 μερίδες, που ήταν αρχικά το συσσίτιο της αρχιεπισκοπής πριν από τρία χρόνια, φτάσαμε σήμερα σε περισσότερα από 12.000 συσσίτια. Επίσης, από τα 1.500 δέματα, που δίναμε στις άρχες του φθινοπώρου, φτάσαμε σήμερα στα 2.000 δέματα. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα εργάζονται εθελοντές ιατροί διάφορων ειδικοτήτων, ενώ ο ΙΣΑ θα παραπέμπει στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ για περιπτώσεις ασθενών, που έχουν ανάγκη από μακροχρόνια νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο ΙΣΑ αναμένεται να ιδρύσει και κοινωνικό φαρμακείο, όπου οι ασθενείς θα προμηθεύονται φάρμακα δωρεάν, ενώ εθελόντριες γραμματείς από τοπικούς συλλόγους θα στελεχώσουν την γραμματεία.

Το ωράριο λειτουργίας του Ιατρείου είναι αρχικά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Αργότερα, θα δέχεται ασθενείς και τα απογεύματα μεταξύ 17:00 και 20:00.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...