Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν σεμινάριο για γονείς με παιδιά στην εφηβεία

Σεμινάριο για γονείς με παιδιά στην εφηβεία απο το Κέντρο Πρόληψης Νομού Αχαϊας          
 
Σεμινάριο για γονείς εφήβων με δωρεάν συμμετοχή θα υλοποιηθεί στην Πάτρα από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας μύθος γύρω από την εφηβεία, πως πρόκειται για μια κατάσταση η οποία θα επιφέρει αλλαγές τις οποίες δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε. Συχνά οι γονείς με αγωνία αναρωτιούνται:
πότε ξεκινάει και πότε ολοκληρώνεται η εφηβεία;
ποιες αλλαγές να περιμένω και σε ποιους τομείς;
πώς να διαχειριστώ τις εκρήξεις, το κλείσιμο στον εαυτό, την ανάγκη για ενηλικίωση και ανεξαρτησία;
τι μπορώ να κάνω για να προλάβω τις εξαρτήσεις;

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του σεμιναρίου θα προσπαθήσουμε να συναισθανθούμε και να κατανοήσουμε τον έφηβο αλλά και να εστιάσουμε στους εαυτούς μας σε αυτή τη χρονική στιγμή στη ζωή μας. Και επειδή η κρίση εμπεριέχει τις έννοιες του κινδύνου αλλά και της ευκαιρίας θα επιδιώξουμε μέσα από πρακτικά παραδείγματα να διαπιστώσουμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνει η εφηβεία, να απολαύσουμε τα τελευταία χρόνια συμβίωσης με τα παιδιά μας πριν την ενηλικίωση τους.

Για αυτά τα θέματα, αλλά και για ειδικότερα ερωτήματα που θα θέσουν οι ίδιοι οι γονείς, θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρα 16:30 έως 19:00, από 13 Φεβρουαρίου έως 9 Απριλίου 2012 στον χώρο του ΚΔΑ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ (Σαρανταπόρου 20, Πάτρα).

Επειδή υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...