Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

«Φαύστα» του Μποστ στο Κολλέγιο Ανατόλια με ελεύθερη είσοδο


Μαθητές του Ανατόλια, καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού του σχολείου αλλά και πολλοί απόφοιτοι ένωσαν για μια ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους για να σκηνοθετήσουν, να χορογραφήσουν και να πραγματοποιήσουν τελικά μια πολύπλευρη θεατρική παράσταση που υπόσχεται να χαρίσει άφθονο γέλιο και να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.


Η Φαύστα του Μποστ από τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου του Ανατόλια.
Το έργο, που γράφτηκε το 1962, έχει ανέβει πολλές φορές στο παρελθόν από κορυφαίους θιάσους στην Ελλάδα και είναι ένα από τα αγαπημένα των θεατών χάρη στην πρωτότυπη γλώσσα του, τη σατιρική διάθεση και τον απόλυτο σουρεαλισμό που αντικατοπτρίζει τη σουρεαλιστική ελληνική πραγματικότητα.

Ο Μποστ, με το χαρακτηριστικό δεκαπεντασύλλαβο, σατιρίζει τη μικροαστική νοοτροπία και θίγει τα κακώς κείμενα και τη σοβαροφάνεια της ελληνικής κοινωνίας, οδηγώντας τους θεατές σε ένα ταξίδι λύτρωσης από τα συμπλέγματα και τα τις παγιωμένες λογικές που τους κατατρύχουν. Πρόσωπα-καρικατούρες που μπαινοβγαίνουν στη σκηνή, τραγουδούν και χορεύουν όποτε και όπως τους έρθει, μέσα από ξεκαρδιστικά επεισόδια, συνθέτουν μια παράδοξη μουσική ιστορία, η οποία αγγίζει τον σουρεαλισμό, ξεπερνά το παράλογο και χαρίζει χαμόγελο σε εποχές που κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν ύποπτο. Η φετινή παράσταση αποτελεί συνέχεια της αδιάλειπτης προσπάθειας που γίνεται στο Κολλέγιο Ανατόλια εδώ και περίπου 60 χρόνια για την προώθηση της θεατρικής παιδείας.

Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου, που ιδρύθηκε το 1985, έχει ανεβάσει δεκάδες παραστάσεις σε όλα τα χρόνια της δράσης του και έχει αποσπάσει βραβεία σε σχετικούς διαγωνισμούς.

Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια ανεβάζει φέτος ένα θρυλικό έργο, τη Φαύστα του Μποστ, στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου 2012, στις 21:00, στο Θέατρο Pappas του Κολλεγίου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...