Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Δώρα αγάπης από το Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Θεσσαλονίκης

 

Δωροεπιταγές αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αξίας εκατόν δέκα ευρώ η μία, καθώς και από ένα σακ βουαγιάζ με τρόφιμα, ποτά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (λάδι, ζάχαρη, κατεψυγμένα λαχανικά, ρύζι, κρασί, κ.α.) μοίρασε σε εκατόν πενήντα ανέργους, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της φετινής «Βραδιάς των Ανέργων», που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ.

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για τους ανέργους προσέφεραν 26 εταιρίες της πόλης και 17 σωματεία εργαζομένων του ΕΚΘ.

«Η ανεργία στην πόλη ξεπέρασε το 30% και στους νέους το 50%, ένα 10% των πολιτών διαθέτει μηδενικό εισόδημα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, τονίζοντας ιδιαίτερα το στοιχείο της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδεικνύεται μεταξύ εργαζομένων και από εργαζόμενους προς τους ανέργους.

Την ύπαρξη του «Κοινωνικού Ιατρείου» (Αισώπου 24), το οποίο λειτουργεί σε κτίριο που παραχώρησε το ΕΚΘ, προς όσους ανασφάλιστους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του, υπενθύμισε η αν. γραμματέας του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος της διοίκησης Παναγιώτης Οφθαλμίδης.

Η φετινή «Βραδιά των Ανέργων» ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα πρόεδρο του ΕΚΘ, Νίκο Γιαννόπουλο, που ήταν «εμπνευστής και πρωτεργάτης της» κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...