Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Μαθαίνω και προλαβαίνω" στο Δ. Φαιστού


Στο πανελλαδικό πρόγραμμα «Μαθαίνω και προλαβαίνω» συμμετέχει ο Δήμος Φαιστού, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Το πρόγραμμα «Μαθαίνω και προλαβαίνω» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που βασίζεται στον εθελοντισμό, ενώ στο πλαίσιο του πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικοί καρδιαγγειακοί έλεγχοι σε πολίτες όλης της χώρας.



Ο Δήμος Φαιστού ανέπτυξε την πρωτοβουλία έναρξης των δωρεάν ελέγχων, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και την ανάγκη πρόληψης, σε μία περίοδο που ακόμα και το ελάχιστο κόστος, μπορεί να βαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί στο ιατρείο Φανερωμένης. Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με γιατρούς από το Δήμο, αλλά και συμμετέχοντες εθελοντικά στο πρόγραμμα γιατρούς, βρίσκεται στη φάση κατάρτισης ενός πλήρους πλάνου διεξαγωγής δωρεάν προληπτικών καρδιαγγειακών ελέγχων με στόχο να υλοποιηθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα οικισμών του Δήμου.

Στη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων, οι γιατροί τσεκάρουν χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, αρτηριακή πίεση, γλυκόζη αίματος, ουρικό οξύ, καθώς και όλους τους συναφείς με την καρδιά παράγοντες. Τονίζεται ότι οι εξετάσεις δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τους δημότες, αφού υλοποιούνται χωρίς απολύτως κανένα κόστος.

Το ιατρικό προσωπικό διεξαγωγής των εξετάσεων, συνιστά απλά στους πολίτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο να μην έχουν καταναλώσει φαγητό ή ποτό για δώδεκα ώρες πριν την εξέταση.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...