Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Χανιά: ξεκινάει ο 2ος κύκλος μαθημάτων Σχολής Γονέων


O Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μαθημάτων της σχολής γονέων παιδιών Προσχολικής ηλικίας.
Ο ΔΟΚΟΙΠΠ, αναγνωρίζοντας ότι η ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την ανάπτυξη του παιδιού, η αναγνώριση του εαυτού τους και των ρόλων τους, η καλή επικοινωνία, καθώς και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των παιδιών, αποτελούν ζητούμενα απαραίτητα στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα  με απώτερο στόχο την πρόληψη της ψυχικής υγείας, στηρίζει το συγκεκριμένο θεσμό. Η γονική φροντίδα, πέρα από το ένστικτο του πώς μεγαλώνεις παιδιά, απαιτεί γνώση, υποστήριξη και προετοιμασία πάνω στις ανάγκες της κάθε αναπτυξιακής φάσης του παιδιού.

Η δεύτερη Σχολή Γονέων θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν δέκα δίωρες συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα  στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, που βρίσκεται στην Επισκόπου Νικηφόρου 31 στην Παλιά Πόλη.

Η ομάδα θα είναι βιωματική, όπου τα μέλη της έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και  ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, έκφραση συναισθημάτων και  ανίχνευσης αναγκών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες – εγγραφές από 15 έως 30 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 28213-41629 & 41630 από τις 9.00-2.00 καθημερινά, υπεύθυνη των ομάδων: Μαλανδράκη Κατερίνα, Ψυχολόγος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...