Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Φλώρινα: Δωρεάν τουριστικές διαδρομές με την επαναλειτουργία του τρένου


Με δωρεάν τουριστικές διαδρομές προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας, τις Πρέσπες, το Νυμφαίο και τα οινοποιεία της Φλώρινας αναμένεται να «συνοδευτεί» η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή.
Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υποδομών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο δήμος Φλώρινας επιδιώκουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για μια ποικιλία από τουριστικές δραστηριότηρες τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως στους πλούσιους λιμνότοπους, όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα για οποιεσδήποτε δραστηριότητες σχετίζονται με το χιόνι και το σκι.

Περιήγηση στις Πρέσπες και το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, βαρκάδα στα ασκηταριά, γνωριμία με τα εξαιρετικά προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στο Νυμφαίο και το καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές, περιλαμβάνονται, άλλωστε, στην ποικιλία των δυνατοτήτων που παρέχει η Φλώρινα στον επισκέπτη.

Αυτή τη στιγμή, ο δήμος μετά τη συνάντηση της διοίκησής του με την ηγεσία του υπουργείου, εξετάζει τα οικονομικά δεδομένα και το νομικό πλαίσιο ώστε να δρομολογήσει τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο δωρεάν σε κάθε τουριστικό προορισμό του νομού. Τα παραπάνω επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, σχολιάζοντας: «εφόσον η γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα είναι κερδοφόρος, η προοπτική που δίνεται στη Φλώρινα είναι θετική. Εξετάζουμε τον τρόπο και το κόστος που θα προκύψει για το δήμο από τη δρομολόγηση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες».

Ο δήμαρχος προχώρησε εξάλλου σε ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στην προ ημερών συνάντηση παραγόντων της περιοχής με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα ενεργειακά ζητήματα του τόπου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...